Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

888.hu

2022.08.17. 20:40

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

 

A győztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjébenMTI/Czeglédi Zsolt

 

Az elmúlt egy-két évben már egyre több szakember mondogatta, hogy az Újpest úszója sok kellemes percet szerez még a magyar szurkolóknak. Különösen az után, hogy tavaly 200 m vegyes elődöntőjében junior világcsúcsot ért el, ám első felnőttek között aratott sikere még váratott magára. Egészen a római Eb 200 vegyes döntőjéig, ahol 1:57.72 perccel nyerte meg a számot.

S tulajdonképpen nem is volt nagy meglepetés a győzelme, hiszen a második legjobb idővel került a fináléba, ahol rögtön tudatta a riválisaival, hogy nyerni akar. A pillangó után elsőként fordult, háton növelte előnyét, majd mellen a második helyre csúszott vissza, de a gyors hajrát ő bírta a legjobban, és győzött. A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik aranya az olasz fővárosban.

 

„Ez annyira nem annyira jó idő, de egy Európa-bajnoki döntőn ki kell úszni magad. Ez egy ajándék érem volt, mert nincs itt a francia Léon Marchand (a budapesti vb-n 200 és 400 vegyesen nyert aranyat). Mellen egész jól tartottam magam, gyorson mindent ki kellett adnom, ami bennem van. Beszéltem az edzőmmel, Virth Balázzsal, aki azt mondta, hogy úgy álljak hozzá az utolsó számhoz, hogy ne érdekeljen semmi, sikerülni fog. Az idő nem a legjobb, de most ezzel lehetett aranyat nyerni.”
– nyilatkozta Kós Hubert, az M4 Sportnak.

 

Fábián Bettina és Késely Ajna a két utolsó magyar versenyzőként állhatott rajtkőre 400 gyorson. A mindössze 17 éves Fábián bátran kezdett, az első fordulónál harmadik volt, de talán túl bátor volt, mert a folytatásban már feljöttek a rutinosabb ellenfelek. Az egyes pályán rajtoló Késely 100-nál már a harmadik helyen haladt, és ezt a helyét végig meg tudta tartani, de azért Fábián úszására sem lehetett panasz a negyedik helyen ért célba. Az Eb-aranyat a német Isabel Gose szerezte meg.

„Kiráz a hideg, nem hittem volna, hogy a surranópályán összejön az érem. Közel voltam a magyar csapathoz úszás közben, átjött a támogatás, az edzőm is mutogatta közben, hogy ez az, jól megyek. Nagyon boldog vagyok hogy a negyedik helyezések után összejött a bronzérem.”
– mondta boldogan Késely Ajna.

„Az erőbeosztás nem annyira sikerült, az elejét egy kicsit ellazsáltam. Tudtam, hogy a végsebességem nem a legerősebb, így talán nem a hajrára kellett volna tartalékolni. Jó lett volna egy dobogó, de azért örülök, hogy Ajnának sikerült.”
– mondta Fábián Bettina.

 

A rutinos, 33 éves Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón – 400 méter vegyesen szerzett ezüst- és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként bronzérmes volt – ötödik lett.

A magyar úszócsapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a medencés viadalokat, túlszárnyalva ezzel a tavalyi budapesti Eb-t, ahol 5-3-4 volt a termés.

 

A 400 méter gyorson harmadik helyezett Késely Ajna MTI/Czeglédi Zsolt

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére