Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

888.hu

2022.12.01. 18:30

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

 

Meg nem erősített hírek szerint az állambiztonsági erők lelőttek egy 27 éves iráni férfit Észak-Iránban, amikor az ország vereségét ünnepelte az Egyesült Államokkal szembeni világbajnoki mérkőzés után.

 

Az Iran Human Rights nevű csoport, amely gyakran számol be az Iránon belüli emberi jogi helyzetről, arról számolt be, hogy Mehran Samakot a biztonsági erők fejbe lőtték, miközben kedd este Bandar Anzaliban autójában dudálva ünnepelt.

Kedden elözönlötték az internetet olyan videók, melyeken irániak ünneplik országuk 1-0-ás vereségét.

 

 

A Breitbart szerint a keddi, Egyesült Államoktól elszenvedett vereséget, sok iráni a „rezsim vereségének” tekintette.

 

A tüntetések Iránban a 22 éves Mahsa Amini (más néven Jina Amini) halálát követő közel három hónapos tiltakozásokat követik. Amini állítólag a rendőrség őrizetében halt meg, miután letartóztatták, mert nem volt hajlandó hidzsábját viselni.

 

Az iráni labdarúgó-válogatott a világbajnokság elején magára vonta az Iszlám Köztársaság haragját azzal, hogy az Anglia elleni meccs előtt nem volt hajlandó elénekelni a nemzet himnuszát, hogy ezzel is szolidaritást mutassanak az otthon tüntetőkkel. A rezsim tisztviselői azonban a lépést követően arra kényszerítették a csapatot, hogy találkozzon az Iráni Forradalmi Gárdával (IRGC) a mérkőzést követően. Állítólag az iráni játékosoknak azt mondták, hogy családtagjaikat bebörtönözik és megkínozzák, ha további tiltakozások lesznek a torna alatt.

Az Iran International jelentése szerint az iráni állambiztonsági erők a meccs után több más helyszínen is lőttek a tüntetőkre.

 

 

A közösségi médiában található videók szerint a biztonsági erők tüzet nyitottak a Szisztán-Belucsesztán tartományban található Zahedan és Iransahr, a huzesztáni Izeh, Behbahan és Dezful, valamint Kashan városaiban is.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére