Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jelentős élelmiszerromlással kell szembenézniük az élelmiszerláncoknak az áramkimaradás miatt

888.hu

2022.12.04. 17:15

A fagyasztott és a friss árucikkekkel lehet gond Franciaországban.

 

Franck Charton, a francia áruházláncok szövetségének, a Perifemnek az általános küldötte kifejtette, hogy a nagyvállalatok már készülnek a téli hónapok áramkimaradásaira, és bár a tervezett áramkimaradások előtt egy nappal, este fél tízkor értesíteni kell őket erről, Charton szerint ez az idő túl rövid ahhoz, hogy megfelelően reagálni tudjanak.

Charton szerint az üzletek kénytelenek lesznek „megelőző zárlatokat” tartani, ami a friss termékek jelentős mértékű pazarlásához vezethet – írja a France Info műsorszolgáltató.

 

Soha nem tapasztaltunk még ilyet, az üzletek nagyon rosszul vannak felszerelve generátorokkal. Nem fogjuk kidobni a fagyasztott termékeket... A friss termékek esetében pedig valóban jelentős pazarlás lesz.”

– mondta Charton.

 

Az ország vidéki területein élő franciák sokkal nagyobb valószínűséggel szembesülnek majd az áramkimaradásokkal – állítja Elisabeth Borne miniszterelnök hivatala. Azt állíjáka, hogy a franciák 40 százalékát nem érintené az áramkimaradás, ha olyan kiemelt fontosságú helyek közelében élnek, mint például a kórházak, a rendőrőrsök és a tűzoltóságok.

 

A múlt hónapban Xavier Piechaczyk, a Reseau Transport d'Electricite (RTE) elnöke elismerte, hogy a téli hónapokban több órán át tartó áramkimaradásokra kell számítani, még akkor is, ha enyhébb a tél a vártnál.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére