Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Georg Spöttle

2022.12.07. 14:20

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

 

A magukat „Reichsbürgernek” azaz Birodalmi polgárnak nevező, 1980-ban alakult szektához hasonlító csoport a jobboldali spektrumba sorolható és hangzatos összeesküvés-teóriáikkal már többször kerültek a címlapokra. Szerintük Németország nem is igazi állam, hanem mint egy profitorientált cég működik és természetesen az USA irányítja a német kormányt, amely igazából a cégvezetőség. Nem ismerik el a német alkotmányt sem és zászlójuk is a régi császári trikolór, a fekete-fehér-piros. A koronavírus világjárvány alatt is többször szerveztek nagyobb tüntetéseket, mivel azt terjesztették, hogy nincs is semmilyen vírus, hanem a kormány és a multicégek ezzel akarják manipulálni az embereket. Nem voltak hajlandók maszkot viselni és nem oltatták be magukat. Az idén tavasszal már öt tagjukat letartóztatták, mert el akarták rabolni a német egészségügyi minisztert, Karl Lauterbachot, mivel szerintük a miniszter is része a nagy Covid-összeesküvésnek, amellyel rabszolgasorsba taszítják az embereket. Az elkövetőknél akkor egy egész arzenált találtak, többek között AK-47 gépkarabélyokat.

Most viszont szintet léptek, mivel át akarták venni a hatalmat Németországban. A csoport fegyveres szárnya, amelyhez rendőrök, sőt, a mai napig aktív elitkatonák is csatlakoztak, azt tervezte, hogy lerohanja a német parlamentet és túszul ejti, majd leváltja a kormányt. A Reichsbürgerek titokban létrehoztak egy árnyék kabinetet, amelynek tagjait a hatalomátvétel után készültek miniszteri és kormányfői posztokba juttatni. Egy hozzájuk tartozó jogász lett az árnyékkormány igazságügyminisztere, egy orvosnőt pedig az egészségügyi tárcát kapta volna meg. A kormány élére a 71 éves, nemesi származású Heinrich Reuß került volna, aki az összeesküvés kitervelője. A mozgalom már saját útleveleket és személyi igazolványokat is készített „Német Birodalom” felirattal.

 

(Photo by BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A szervezet tagjai meg akarták bénítani az áramellátást is és polgárháborús helyzetet akartak előidézni Németországban, majd mint megmentők magukhoz ragadni a hatalmat. A titkosszolgálatok már régóta figyelték az összeesküvőket és tudták, hogy számos lőfegyverrel is rendelkeznek, ezért volt fontos a kommandósok munkája a bevetés alatt. A „Reichsbürgerek” egyik fanatikus tagja hét hónappal ezelőtt már a címlapokra juttatta a csoportot, mivel rálőtt a nála házkutatást tartó rendőrökre. A hatóságok be akarták vonni a férfi lőfegyverét, mivel feltételezték, hogy politikailag motivált bűncselekményre készül. Szerencsére csak egy rendőr sérült meg könnyebben. A szervezet egy másik fanatikus tagja februárban gázolt el egy rendőrt. Motivációjaként az állam ellen érzett gyűlöletet nevezte meg.

A radikális szervezet igyekezett katonákat és rendőröket beszervezni, lehetőleg olyanokat, akiknek speciális kiképzésük van. Tagjaik között voltak olyanok, akik az NDK néphadseregében szolgáltak a különleges erőknél. Jelenleg is folynak a kihallgatások és elképzelhető, hogy még több embert vesznek őrizetbe.

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére