Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Istenkáromló tartalom” miatt blokkolták Pakisztánban a Wikipédiához való hozzáférést

888.hu, MTI

2023.02.04. 15:50

„Istenkáromló tartalom” miatt blokkolták a Wikipédia internetes interaktív enciklopédiához való hozzáférést Pakisztánban – jelentette be szombaton a Pakisztáni Távközlési Hatóság (PTA).

 

A muzulmán országban rendkívül kényes kérdésnek számít az istenkáromlás.
A Wikipédiát országszerte blokkolták pénteken, miután az a megadott határidőre nem tett eleget a hatóság ismételt kérésének – közölte Malahat Obaid, a PTA szóvivője.
A PTA szerdán jelentette be, hogy péntekig adott határidőt a Wikipédiának a kérdéses tartalom eltávolítására, de arra nem tért ki, hogy pontosan mit kifogásol.

 

A tartalom egy részét visszavonták, de nem az egészet.”

– mondta a szóvivő, aki szerint a Wikipédiát mindaddig blokkolják, amíg a vitatott tartalmat teljes egészében nem távolítják el.

Az AFP egyik tudósítója szerint szombaton mobiltelefonon elérhetetlen volt az internetes enciklopédia.
A Wikipédiát kezelő Wikimédia Alapítvány közleményében úgy vélte, hogy a blokkolással a világ ötödik legnépesebb országát akadályozzák meg abban, hogy hozzáférjen a legnagyobb ingyenes keresési adattárhoz, ami révén a világ sem jut hozzá a Pakisztánnal, annak történelmével és kultúrájával kapcsolatos információkhoz.

A Wikipédia egyes oldalait már korábban is cenzúrázták Pakisztánban. A Facebookot 2010-ben blokkolták két hétig egy állítólagos istenkáromló tartalom miatt, a YouTube pedig 2012 és 2016 között volt elérhetetlen, miután közzétették rajta egy iszlámgyűlölő amatőr filmes felvételét, amely heves tiltakozásokat váltott ki számos országban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére