Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony és Korányi mellett Eva Kaili, az EP letartóztatásban lévő volt szocialista alelnöke is ott volt a müncheni összejövetelen

888.hu

2023.02.06. 11:30

Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt 2022 februárjában azon a müncheni konferencián, amelyen Alexander Soros, a milliárdos spekuláns Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó háttérember, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent.

 

A Magyar Nemzet szerint Münchenben valóságos csúcstalálkozó zajlott 2022. február 18. és 20. között. A biztonságpolitikai konferencián ugyanis felbukkant Alexander Soros, aki nem más, mint Soros György fia, az Amerikából Magyarországra érkezett kampánytámogatások gyűjtésében és elosztásában főszerepet játszó Action for Democracy (AfD) vezetője, Korányi Dávid, és persze nem hiányozhatott Karácsony Gergely főpolgármester sem.

Róla mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy sokáig úgy tűnt, ő lesz a baloldal kormányfőjelöltje, de máig vitatott körülmények között végül visszalépett az előválasztási megméretéstől Márki-Zay Péter javára. Korányi egyébként a konferencia idején Karácsony főtanácsadójaként is tevékenykedett. A rendezvényen az AfD több külföldi befolyásos vezető személyisége is megjelent, az érintettek kivétel nélkül szorosan kötődnek Soros Györgyhöz és fiához.

Diplomáciai körökben járatos forrásaik szerint egy ilyen esemény kiváló alkalom arra, hogy a jelenlévők egy-egy étkezést, hosszabb szünetet kihasználva elrendezzenek kényes ügyeket, döntsenek kisebb-nagyobb üzletekről, akciókról, pozíciókról.

Nem meglepő tehát, hogy a konferencia után néhány nappal megkezdődtek a zavaros hátterű külföldi utalások a magyar baloldalhoz; ekkor még főként a Márki-Zay nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára érkeztek a pénzek.

 

De visszatérve Münchenhez: a konferencia gondosan megválasztott résztvevői között volt Eva Kaili, az Európai Parlament (EP) korrupciós ügyletekbe keveredett, nemrég letartóztatott szocialista alelnöke is.

Személye azért is lényeges, mert a Soros-szervezetek mellett magyar politikusokkal is kiváló kapcsolatot tartott fenn. Ezen a ponton érdemes felidézni, hogy ki is Eva Kaili, illetve, hogy pontosan milyen bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják a hatóságok. Az EP görög származású szocialista alelnökét tavaly december 9-én tartóztatták le Brüsszelben, miután a gyanú alapján kenőpénzt fogadott el a szavazataiért cserébe. A belga ügyészség szerint a Perzsa-öböl menti Katar tetemes mennyiségű készpénzzel és ajándékokkal is megpróbálta befolyásolni az Európai Parlament döntéshozatalát.

A botrány kirobbanása óta négy embert tartóztattak le korrupciós vádakkal: a már említett Eva Kaili mellett Pier Antonio Panzeri olasz volt szocialista EP-képviselőt – aki a vesztegetési hálózat feltételezett irányítójának, a Fight Impunity nevű brüsszeli székhelyű civil szervezetnek a vezetője –, továbbá az olasz Francesco Giorgit, Eva Kaili élettársát, valamint Niccolo Figa-Talamancát, a No Peace Without Justice nevű civil szervezet igazgatóját.

A belga rendőrség csaknem 1,5 millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban tartott házkutatások során. A letartóztatottak elleni vád bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció. A híradások szerint összesen hatvan EP-képviselő lehet érintett a botrányban.

Eva Kaili természetesen ártatlannak vallja magát, ám nem ez lenne az első alkalom, hogy visszaélt a hatalmával. Az EP-alelnöki posztról a letartóztatását követően leváltott görög szocialista politikus után már korábban is nyomoztak. December 15-én az európai ügyészség a mentelmi jogának felfüggesztését kérte, mivel a gyanú szerint közpénzekkel való visszaélésben vett részt.

A brüsszeli botrány kirobbanása óta – egészen vasárnapig – szinte eltűnt a nyilvánosság elől Gyurcsány Ferenc felesége, a DK árnyékkormányát vezető Dobrev Klára. Talán nem véletlen, ugyanis európai parlamenti képviselőként jól ismerheti Eva Kailit.

 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére