Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre elterjedtebb az utcai erőszak Franciaországban, a lakosok rettegnek

888.hu

2023.02.08. 15:40

Az erőszak, a kábítószer-kereskedelem és a lövöldözések olyannyira mindennapossá váltak Franciaország egyik úgynevezett „no-go area”-jában, hogy egy lakos az ukrajnai háborúhoz hasonlította a területet, ahol átlagosan kétnaponta lövöldöznek.

 

A délkelet-franciaországi Valence város Fontbarlettes nevű kerülete egyike az ország „no-go” zónáinak, amely a helyiek beszámolója szerint lassan élhetetlenné válik.

 

Őszintén szólva mindentől félek. Félek elmenni a piacra, félek kimenni a parkba. Félek kiengedni a gyerekeimet. A bűnözés eluralkodott a kerületben.”

– mondta a Franceinfo-nak egy a környéken élő édesanya. A jelentés szerint Valence külvárosában átlagosan kétnaponta történik egy lövöldözés.

 

 

„A gyerekeim velem alszanak, mert félnek.” – mondta egy másik lakó, és hozzátette, hogy gyakran hallanak lövöldözéseket.

 

Háborúban állunk. Látok dolgokat Ukrajnáról, és azt mondom magamnak, hogy ugyanez történik az én környékemen is. Már az sem sokkolja a gyerekeket, ha drogkereskedelmet látnak, ha fecskendőket találnak.”

– fogalmazott.

A Franceinfo szerint az év eleje óta legalább kilenc különböző lövöldözés történt a környéken, és legalább egy esetben automata Kalasnyikov típusú puskával lőttek. Az erőszak és a drogkereskedelem miatt sok üzlet elhagyta a környéket, a szülők pedig arra panaszkodtak, hogy a gyerekeiknek nincs hova menniük, kivéve a helyi vízi központot, ahová 10 euróba kerül a belépés, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak.

 

 

 

Elodie Degiovanni, Drôme megye prefektusa, aki Gerald Darmanin francia belügyminiszter alatt szolgál, elismerte, hogy Fontbarlettes bizonytalan állapotát kezelni kell.

Amikor tavaly ősszel a rendőrök megpróbáltak rendet teremteni a környéken, megtámadták őket, és a környéket teljesen lezárták.

Csak az elmúlt hetekben több olyan bűncselekmény is történt, amelyben fiatal gyerekek is érintettek voltak. Csak a múlt hét folyamán lelőttek egy 16 éves gyereket, és letartóztattak két gyereket, akiknél több száz euró értékű kannabiszt és heroint találtak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére