Bankpánik: Új értelmet nyert a "go woke, go broke" mondás

Philip Bunce
Vágólapra másolva!
A woke-őrület és a genderideológia megfertőzte a bankszektort is. Az összeomlás szélén táncoló svájci Credit Suisse nevű bank egyik igazgatója "gender fluid", parókát hord és nőnek öltözik, míg a bedőlt amerikai Signature Bank a megfelelő, nemsemleges névmáshasználatra oktatta az alkalmazottakat. 
Vágólapra másolva!

Egyre jobb a buli.

Mint ismert, pár nap leforgása alatt két bank, a Silicon Valley Bank (SVB) és a Signature Bank is csődbe ment az Egyesült Államokban. A bankpánik Európát is elérte, a kontinens egyik legnagyobb bankja, a Credit Suisse is csődközelbe került. Csütörtök reggelre a kedélyek némileg lecsillapodtak, miután a Credit Suisse bejelentette, hogy 54 milliárd dolláros tőkeinjekciót kap a svájci nemzeti banktól.

Van egy mondás angolul, amit a woke-kultúra kritikusai előszeretettel hangoztatnak. Így szól:

(Magyarul: "legyél éber, menj csődbe!")

A mostani események fejében ez teljesen új értelmet kapott.

Scott Shay, a bebukott Signature Bank elnöke tavaly októberben társszervezője volt egy vállalati szemináriumnak, amelyen több mint egy órán keresztül oktatták az alkalmazottakat az olyan nemsemleges névmások használatára, mint a "Ze" és a "Hir".

A közösségi médiában terjedő, de hamar eltüntetett videón Shay, Finn Brigham, a nemi kérdésekkel foglalkozó vállalati tanácsadó mellett látható. Brigham állítólag genderqueer transzférfiként azonosítható.

Signature Bank igazgatója Forrás: Origo

A New York Post című lap cikke szerint Shay azzal kezdte a szeánszot, hogy büszkén hencegett azzal, hogy a Signature Bank volt "az első bank az Egyesült Államokban, amelynek igazgatótanácsában egy nyíltan meleg férfi ül".

A szemináriumon azt tanították, hogy hogyan kell helyesen használni a she, hers, he, his, him, they, them, ze és hir névmásokat.

Signature Bank névmások Forrás: Origo

A Credit Suisse nevű bank is élen jár gender-ügyekben

A "gender fluid" Philip Bunce, akiről köztudott, hogy néha parókában és női ruhákban jár dolgozni, 2018-ban felkerült a Financial Times & HERoes Champions of Women in Business listájára, amely a "nőket az üzleti életben támogató" 100 vállalati vezetőt évente rangsorolja.

A Pips Bunce néven ismert igazgató, a pénzintézet globális piacokért, alapmérnöki integrációs komponensekért felelős vezetője volt, a 32. helyen végzett.

Lehet, hogy a számokkal kellett volna foglalkozni a woke-ság helyett. De, ahogy mondani szokták: