Itt a jobbhorog: Beethoven fehér volt

George Spöttle 888 borító
Vágólapra másolva!
Mehet a hüpp-hüpp a liberális baloldalon és a woke-társadalom szenvedhet a romkocsmákban, mert kiderült, hogy a világhírű zeneszerző nem volt afrikai. Pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy bebizonyítsák, hogy Európa talán legkimagaslóbb komponistája legalább részben rendelkezett sötét bőrű felmenőkkel.
Vágólapra másolva!

Roberto Blanco, az afrikai gyökerekkel rendelkező, kubai származású német slágerénekes is meg volt győződve róla, hogy ő és Beethoven „hi, bro” ökölpacsiztak volna a koncertek előtt. A hatvanas hölgyek kedvenc szívtiprója még azt is követelte, hogy exhumálják a zeneszerző holttestét, és így bizonyítsák be, hogy jobban emlékeztet Dr. Albanra, mintsem a festményeken ábrázolt toxikusan maszkulin fehér férfira.

Érdekes dolog ez.

Ha belegondolunk, afrikai polgártársainknak ugyanannyi ideje volt operákat, szonátákat, kantátákat komponálni, de nem tették. Nyilván jobb dolguk akadt ennél az elmúlt évszázadokban, vagy csak a gonosz gyarmatosítók csavarták ki kezükből a menüettek kottáit és kobozták el a csembalót a kongói tehetségektől.

Simán belefér a mai woke-ideológiába.

Szóval, mondjuk így volt, és akkor most politikailag nagyon korrektek leszünk. Minden normális ember elítéli a gyarmatosítást, a rabszolgaságot, a rasszizmust és a háborút, csak azért maradjunk a történelmi tények talaján, legalábbis a klasszikus zenénél.

Ha exhumálás nem is lett, de legalább a lipcsei Max Planck Intézet genetikusai mintát vettek Beethoven hajából, és a pénteki német sajtó közkinccsé tette az eredményt. A DNS-vizsgálat kimutatta, hogy Beethoven örökítőanyaga 99 százalékban nyugat- és közép-európai. Hát ezzel vége az álomnak, hogy a Netflix majd sorozatot forgat róla és rabszolgasorsban sínylődő felmenőiről.

Szomorú, de Django nem fogja felszabadítani Ludvig van Beethovent.

Be kell érnünk a Vikingek afrikai harcosaival, akik drakar hajókon Thor kalapácsa alatt együtt harcoltak Leif Erikssonnal. Rendkívül hihető...

Pedig már elkezdték szőni a BLM-sztorit ott is, hogy a vikingek igazából Afrikából elhajózott, sötét bőrű emberek voltak, akik ott ragadtak a fjordok között. Teljesen logikus, idővel kiszőkültek, és megtanultak dánul, norvégul és svédül. Tényleg, ők voltak a jó migránsok, akik beilleszkedtek.

Persze, ha most megkérdeznék egy woke-okostojást, hogy mit tud az Ashanti (Asente) királyságról, a csoda szép, a világon egyedülálló bronzszobraikról, akkor lenne nagy pislogás. Pedig Nyugat-Afrika igazi csodái, csak hát el kell menni Beninbe vagy Nigériába, és foglalkozni a dologgal, az meg ugye macerás. Egyszerűbb „bullshitelni” az interneten. Vannak remek afrikai zeneszerzők, például a nigériai Fela Kuti, vagy olyan énekesek, amilyen Miriam Makeba volt Dél-Afrikából;

velük kellene példálózni és őket megismertetni a világgal, nem pedig megpróbálni átírni az európai történelmet.