Máris fel kellene újítani a fél éve felújított Fogarasi úti felüljárót

888.hu, Fogarasi úti felüljáró
Vágólapra másolva!
Első nekifutásra pocsék lett a Fogarasi úti felüljáró burkolatának augusztusban elvégzett felújítása. Máris gödrök, kátyúk jelzik, hogy alighanem elrontott valamit a kivitelező, a Budapest Közút Zrt. Most alighanem újabb, ezúttal talán már érvényes kísérlet következik.
Vágólapra másolva!

Komoly hiányérzete támad az embernek a Zuglót és a XVI. kerületet összekötő Fogarasi úti felüljáró felújításának eredménye láttán. Tavaly augusztusban két ízben is lezárták a vasúti sínek felett átívelő forgalmas átkelőt, hogy az arra járók legnagyobb örömére végre kicseréljék a meglehetősen viharvert burkolatot. Nos, a felújítás nem igazán sikerült, az alig több mint hat-hét hónapja lefektetett aszfalt máris úgy néz ki, mintha legalább tíz-tizenöt éve hozzá sem nyúltak volna. Legalább nyolc-tíz kátyú tarkítja az augusztusban felújított szakaszt, egy helyütt pedig ízlésesen kialakított aszfaltfolt jelzi, hogy a kivitelezés sziszifuszi terhét magára vállaló Budapest Közút nem hagyja annyiban, és újra nekifut a melónak. Annál is inkább, mert mint a Zrt. cégismertetőjéből az is kiderül:, hogy „a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utak, hidak, műtárgyak, forgalomtechnikai létesítmények, valamint a nem fővárosi tulajdonú, de a közösségi közlekedés által igénybe vett utak üzemeltetési és fenntartási feladatait kell(ene) ellátnia".

Fogarasi úti felüljáró Forrás: Origo

Persze kár lenne a céget azonnal pellengérre állítani, hiszen máris elkezdte a felújítás felújítását, azonban a nehéztüzérség felvonultatása még várat magára, hiszen az aprócska, ám hízásra hajlamos gödröcskék tengelyekre gyakorolt káros hatásait első lépésben csak sebtében kiöntött aszfaltpárnákkal próbálják mérsékelni. Ahhoz persze nem kell az útjavítás rejtelmeiben túlságosan elmélyedni, hogy kijelenthessük: tavaly augusztusban valamit nagyon elszúrtak. Az apróbb, nagyobb repedések pedig jó előre jelzik, hogy ez az út egy-két éven belül – ha nem hamarabb – újra felújításra szorul. Kerül, amibe kerül.

Fogarasi úti felüljáró Forrás: Origo

Az ügyel kapcsolatban az alábbi kérdéseket küldtük a Budapest Közút Zrt.-nek:

1. Ki a felelős azért, hogy a sínek felett átívelő Fogarasi úti felüljáró fél év után újabb toldozásra, foldozásra szorul?

2. Mennyibe kerülhet a tavaly augusztusban elvégzett aszfaltozás kijavítása?

3. A kivitelezőnek nem kellene legalább néhány éves garanciát vállalnia az elvégzett munkáért?

Fogarasi úti felüljáró Forrás: Origo

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a fenti kérdésekre.