Postabontás

2022.05.16. 07:57

Egymást kerülgetik az autók – vélekedik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Bánkúti Sándor

A pécsi Gyöngyvirág utca végének eltorlaszolása miatt két megoldás kínálkozik a vízszolgáltató, illetve a futballakadémia megközelítésére: a hatos úton a városból kivezető körforgalomról az elkerülő­út felé kihajtva kanyarodik be az ember a vízmű felé, vagy pedig a Tesco felé lekanyarodva egy hepehupás földúton közelíthetők meg ezek az objektumok. 

Mindkét lehetőséget kipróbáltam: a földúton jelentősen megnőtt a forgalom, annak ellenére, hogy hatalmas kátyúk éktelenkednek itt, az egymással szemben közlekedő járművek alig férnek el egymás mellett. Ez az út alkalmatlan arra, hogy autók közlekedjenek itt. Ha már a Gyöngyvirág utca lezárása mellett döntöttek az illetékesek, akkor azzal párhuzamosan le kellett volna ezt a szakaszt aszfaltozni, és akkor most senki nem mérgelődne.

Persze erre lehet azt mondani, hogy akkor tessék a vízmű felé megközelíteni a területet, ott van rendes út. Kipróbáltam – a körforgalom felé vezető szakasz a hatoson, pláne amióta több üzlet is oda települt, nagyon forgalmas. Ezeket az üzleteket is csak úgy lehet megközelíteni a város felől, ha a körforgalomban visszakanyarodik az ember, ami tovább növeli a forgalmat. 

Összegezve: tíz perccel hosszabb a menetidő a vízműig, a focipályákig, a szabadidőparkig, mintha a Gyöngyvirág utca felől érkeznénk.

Én megértem a lakókat, hogy az egyre növekvő forgalom zavarta őket. A baj az, hogy egy ilyen problémát nem lehet így orvosolni. Sokkal körültekintőbben kellett volna a közlekedési rendet megváltoztatni, pénzt is rászánva. 

P. M. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!