Postabontás

2022.05.23. 19:14

Klíma helyett fűtenek a hőségben – írja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: AS

A tegnapi sms-rovatban valaki szóvá tette, hogy légkondicionálás helyett fűtik a buszokat, a nyári melegben. Csatlakozva a hozzászóláshoz, szeretném én is megkérdezni: Miért fűtik a pécsi buszokat nyár elején, 30 fokban? 

A minap, a nagy melegben, munkából hazafelé menet a 27-es buszon utaztam. A kinti hőmérséklet 29-30 Celsius-fok volt. Nem sokkal a megállóból való elindulás után az előttem ülő idős hölgy méltatlankodva felcsattant: „Nem lehet igaz, már megint be van kapcsolva a fűtés a buszon!” 

És valóban! A kezemet fűtőtesthez közelítve érezni lehetett, hogy a maximumon dübörög a fűtés a buszon, a legnagyobb kánikulában! Miért? A hölgy oda is ment a sofőrhöz és szólt neki, hogy megy a fűtés, kérve, hogy kapcsolja ki, mert baromi meleg van így is. A válasz: Ki van kapcsolva! 

Nem értem. Többször előfordult velem is, hogy észleltem a levegő hőmérséklete alapján abszolút nem indokolt fűtést a buszokon. Valaki megmagyarázná ennek okát? 

Klíma helyett még rámelegítenek kicsit a 30 fokos hőségre a Tüke busznál? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!