Postabontás

2022.06.26. 17:09

Miért kérhet pénzt a fogorvos? - kérdi olvasónk

Ismerőseimmel a fogászati tapasztalatainkat osztottuk meg a minap - olvasható a levélben.

DN

Forrás: pixabay.com

Eszmecserénk közben kiderült, hogy egyes fogorvosok körében elterjedt, hogy ún. „kesztyűpénzt” kérnek azoktól is, akik egyébként a társadalombiztosítás által támogatott ingyenes ellátásban is részesülhetnének. 

Erősen foglalkoztatott a kérdés, hogy ez vajon szabályos-e, ezért utánanéztem a vonatkozó előírásokban és azt találtam, hogy ez jogtalan gyakorlat. Ahogy az is, hogy a foghúzásért, vagy a fogmegtartó kezelésért pénzt kérjen adott körzethez tartozó betegétől a fogorvos. Kérdem én, ilyenkor mit tehet a kiszolgáltatott páciens? Nincs más választása: fizet. 

Úgy gondolom, hogy a tisztességtelen haszonszerzés módja ez, és szomorúnak tartom, hogy az anyagiasság idáig fajul. Nyugdíjasként meg egyenesen rablásnak tartom a pénzszerzésnek ezt a módját. Vajon ellenőrzi valaki a fogorvosok ténykedését? Jó lenne tisztázni, hogy minden beteg tudja, miért kérhetnek tőle pénzt a fogászaton, és mi az, aminek ingyenesnek kell lennie. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában