Számlálóbiztosi pozíció

2022.08.09. 16:52

A vallásról is kérdez majd a népszámláló

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

- Még lehet számlálóbiztosnak jelentkezni a 2022. október–novemberi országos népszámlálásra. A díjazás ellenében végzett munkába - ahogyan bárki más - a református testvérek is bekapcsolódhatnak - hívja fej a figyelmet a Magyarországi Református Egyház. 

- A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb adatgyűjtése. Az adatok alapvetően határozzák meg jövőnket, hiszen megbízható alapot adnak az országunkat, a településeinket és a lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez - hangsúlyozzák. 

A cenzus segítségével pontos képet kapunk hazánk népességéről, demográfiai jellemzőiről, nemzetiségi és vallási összetételéről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, háztartási és családi viszonyairól, lakáskörülményeiről. - A felekezetről szóló kérdésre a válaszadás önkéntes, tehát nem kötelező kitölteni, ezért is fontos ezen a felületen is megvallani református hitünket. A református számlálóbiztosok jelentkezése emlékeztető lehet sokak számára, a cenzuson ne hagyják üresen a vallási hovatartozásra vonatkozó rubrikákat - áll a Magyarországi Református Egyház felhívásában. 

A számlálóbiztosoknak előreláthatólag 100–140 címen kell kérdőívet kitölteniük, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére. A munka október 17-től november 20-ig tart. A jelentkezési időszakról és határidőről, a díjazásról érdeklődni a polgármesteri hivataloknál, vagy a közös önkormányzati hivataloknál lehet. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!