Az 57-es főútra terelik a forgalmat

2022.10.01. 13:31

Kerülnünk kell: október közepéig lezárják az M6-M60-as egyik csomópontját

Egy mosonmagyaróvári férfi vette a telefont, amikor az M6-M60-as autópálya sajtóosztályát kerestük a sztráda egy szakaszának lezárása miatt. Kiderült egy magánszámot hívtunk, így bejelentkező segíteni nem tudott, így tovább nyomoztunk az ügyben.

Zs. J.

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Az autópályát napi több ezer ember használja, és eléggé megdöbbentem, hogy az M6-M60-as csomóponton zajló munkálatok miatt az 57-es útra terelnek mindenkit, így amikor Budapestről jövök haza, majd Szajkig ott kell döcögnöm – írta oldalunknak egy olvasó, aki hozzátette, hogy egyetlen egy hírt sem látott arról, hogy munkálatok kezdődtek volna az autópályán.

Mi viszont megpróbáltunk utánajárni, mi állhat a háttérben. Első lépésként a Mecsek Autópálya honlapját néztük meg. Itt két hírt találtunk, az egyik a katasztrófavédelem teljes körű alagútbiztonsági gyakorlatáról szólt, amit szeptember 27-én tartottak. A mecsekautopalya.hu oldalon pedig – a „Figyelmeztetések” – kiemelésnél egy mondat szerepelt: karbantartás, csomóponti lezárás (szeptember 28. szerda és október 20. csütörtök között). 

A mecsekautopalya.hu honlapon a kapcsolatoknál megkerestük a sajtóosztály telefonszámát, hogy több információval tudjunk szolgálni az olvasóink számára. A megadott telefonszámon egy mosonmagyaróvári férfi jelentkezett be, aki meg sem lepődött, mikor közöltük, hogy mi miatt keressük.

– Sokan hívnak, pedig ez egy magánszám. Volt olyan kamionos, aki bejelentkezett, hogy ekkor és ekkor menne a pályán. Mondtam neki, hogy jó, de nálam nem tud semmit elintézni – mesélte az egyik történetét a mosonmagyaróvári férfi.

Elbúcsúztunk tőle, de megígértük, hogy ha elérjük az autópálya üzemeltetőjét, akkor felhívjuk a figyelmüket a telefonszám problémájára is. Újabb telefonálás, egy kedves női hang jelentkezett be a Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt-nél. Elkértük a sajtóosztály telefonszámát, de felhívtuk a figyelmét, hogy rossz szám van feltüntetve a honlapjukon, amit azóta kijavítottak.

A sajtóosztály megkeresésünkre közölte, hogy az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda között épülő 20 kilométeres szakasza miatt terelik le a járműveket a 192-es km-nél az 57-es főútra. Az autósok a 196-os km-nél a Bóly-nyugat csomópontban tudnak visszatérni az M60-as autópályára. A terelést érintő munkálatok várható befejezési határideje október tizennyolcadika – eddig az időpontig kérelmezte az építő az üzemeltető általi szakaszos lezárást. Arra kérdésünkre, hogy lesz-e még idén lezárás az autópálya baranyai szakaszán, azt a választ kaptuk: „további lezárásról előzetesen nem tudunk nyilatkozni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!