NB II.-es foci

2022.10.02. 17:05

Szinte sansza sem volt Szentlőrincen a DVTK-nak – Galéria

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a Szentlőrinc a negyedik Diósgyőrt fogadta, s egy gyors büntetővel, majd egy tanítani való kontrával le is győzte a feljutásra áhítozó ellenfelét.

Kvanduk Bence

Álomszerűen kezdődött az október és a DVTK elleni mérkőzés a Szentlőrinc számra, hiszen Könyves Norbert már a 3. percben összehozott egy büntetőt a hazaiaknak. Azt a sértett, Szabó Máté nagyon nyugodtan értékesítette is, s így megszerezte a piros-feketéknek a vezetést.

A folytatásban ugyan talán többet birtokolta a labdát a miskolci csapat, de szinte teljesen veszélytelen volt. Sőt, játékban sem tudtak Komanék a Szentlőrinc fölé nőni. Ennek egy újabb hazai gól lett az eredménye. Egy kontra során László Dávid húzott befelé a jobb szélről, majd két védő között tökéletes labdát adott Daróczinak, aki kapásból lőtt a bal felsőbe.

A fordulás után láthatóan percről percre lett feszültebb a DVTK, s olykor a durvaság sem állt tőle messze, amit a játékvezető nem honorált lapokkal. A vendégeknek egy veszélyes fejese volt, Eppel próbálkozott, de Prokop azt is kitolta. A hazaiaknak is meg volt a lehetősége azonban, hogy növeljék előnyüket. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Szentlőrinc. 

SZENTLŐRINC–DIÓSGYŐRI VTK 2–0 (2–0)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Sporttelep, 700 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (dr. Bede Tamás, Máyer Gábor)
SZENTLŐRINC: Prokop – Keresztes B., Nagy Zs., Farkas M. – László D. (Rétyi, 62.), Németh E., Papp G., Kiss-Szemán (Erdélyi B., 28.) – Szabó M. (Vidnyánszky, 74.), Daróczi (Török L., 74.) – Grumic (Mervó, 62.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő
DIÓSGYŐR: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bertus (Bokros, 81.) – Koman, Holdampf, Bényei Á. (Jurek, 72.) – Cseke (Szőke, a szünetben), Lukács D. (Eppel, 62.), Könyves N. (Papp M., a szünetben). Vezetőedző: ifj. Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Szabó M. (3. – büntetőből), Daróczi (27.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában