Unokázós csalók a bíró előtt

2022.11.30. 17:44

A vádlott közölte, beperli a tévécsatornát, mert felvételt készített róla a korábbi tárgyaláson

Unokázós csalók ügyét tárgyalta volna a Pécsi Járásbíróság szerda délelőtt.

Zs. J.

Fotó: Kurucz Árpád

A vád szerint az öt fős társaság több millió forint értékben csalt ki aranygyűrűt, forintot, USA dollárt és eurót két nyugdíjastól, akiket azzal tévesztettek meg, hogy unokájuk balesetet okozott, emiatt kell a pénz.

Szerda 11 órakor előkészítő ülésen a másod, illetve a harmadrendű vádlottnak kellett volna megjeleni, ám a megadott időpontra egyik sem érkezett meg. A másodrendű vádlott egy emailt küldött, hogy betegség miatt nem tud részt venni a tárgyaláson, és csak később csatolja az igazolást. Alig telt el pár perc, mikor hangos kopogás zaja verte fel a tárgyalóterem csendjét. Nyílt az ajtó, és az elsőrendű vádlott jelent meg, akit fél órával későbbre hívott be a bíró.
– Múltkor is kértem, hogy se hang, se kép felvétel ne készüljön rólam, mégis az egyik tévében szerepeltem – említette meg, amint belépett a tárgyalóba és meglátta az egyik kamerát. A férfi egyre hangosabb lett, és azzal fenyegetőzött, hogy beperli a tévécsatornát.

A bíró közbeszólt, hogy ő vezeti tárgyalást, és felszólította a férfit, hogy akkor jöjjön be a folyósóról, ha sorra kerül. A férfi ezen kijelentés után távozott a teremből. A tárgyalás fél óra múlva folytatódott, ahol bíró elmondta, hogy mivel se a másod, se harmadrendű vádlott nem jelent meg, ezért a következő előkészítő ülésre és a tárgyalásra jövő év január 16-án kerül sor, és kérni fogja, hogy a két vádlottat rendőrök vezetéssék elő.

– Jó Isten áldja meg bírónő. Itt voltam az első, majd most a másodikon is, és most újra jöhetek. Alkalmi munkából élek, most is kölcsönt kellett kérnem, hogy itt megjelenjek – említette az elsőrendű vádlott, mikor meghallotta az új tárgyalási időpontot.

Alig ért a mondat végére, mikor újra kopogtattak az ajtón. A harmadrendű vádlott jelent meg elnézést kérve.
– Vonattal jöttem, nincs kocsim, és senki nem tudott elhozni – mondta a férfi, aki a bíró kérdésére, hogy miért késett közölte, hogy Pécstől 200 kilométerre lakik egy veszprémi településen.

A bíró az ő esetében eltekintett az elővezetéstől, de hozzátette, hogy sajnos a következő tárgyalást csak reggeli órákban tudják megtartani, de az ő esetében tekintettel lesz arra, hogy nagy távolságból érkezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában