Minden második elalszik

2022.12.03. 16:01

Megkezdték a közvilágítás lámpáinak kikapcsolását Komlón

W. K.

Fotó: Laufer László

Megkezdték a közvilágítás korlátozásának folyamatát Komlón - a városgondnokság a minap közzétette azon utcák listáját amelyben első ütemben kapcsolja ki a feladattal megbízott cég a lámpatesteket, összesen 161 darabot. Felhívásuk szerint Körtvélyes lesz a következő városrész, ahol sor kerül a beavatkozásra - ott összesen 180 lámpatestet inaktivál az erre megbízott cég. - A kikapcsolt lámpaoszlopokat minden esetben egy piros X jelzéssel látják el - áll a tájékoztatóban.

Mint ismeretes, hosszas előkészületek után döntött a közvilágítás korlátozásáról a komlói képviselő-testület – az energiaválságra reagálva minden második lámpahelyet kikapcsolnak, törekedve arra, hogy a város területén található közlekedési csomópontok és a gyalogátkelőhelyek teljes megvilágítását továbbra is biztosítsák.  Hogy pontosan mely lámpák borulnak sötétbe, arra az egyes területek egyéni képviselői tehettek javaslatot. 

Összesen mintegy 1000–1200 lámpahely kikapcsolására kerül sor városszerte, ennek végrehajtása nagyjából két hetet vesz igénybe, és mintegy hétmillió forintba kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában