Kötelességüknek érezték

2022.12.04. 16:01

A balesetet szenvedett táncosért lép színpadra a fővárosban a Pécsi Balett

Jótékonysági táncgálát tartanak December 5-én a Budapesti Operettszínházban Tóth Nikolettért, a fővárosi társulat fiatal balerinájáért, aki a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült, s jelenleg kerekesszékhez kötve próbál gyógyulni, komoly rehabilitáció segítségével.

Mohay R.

Fotó: Nagy Gábor

A jótékonysági táncgálára rövid idő alatt minden jegy elfogyott. A kezdeményezés az Operettszínház egyik táncművészének ötlete volt, ezt felkarolta a teátrum vezetősége is, s szerte az országból csatlakoztak a vidéki társulatok is, köztük a Pécsi Balett.

Kötelességünknek éreztük, hogy bekapcsolódjunk 

– mondta lapunknak Vincze Balázs, a Pécsi Balett művészeti vezetője. 

– Nagyon kicsi a magyar táncszakma, mindannyian ismerjük egymást. Én művészeti vezetője is voltam a pesti Operettszínháznak, így személyesen is kötődöm az ottani táncosokhoz – fogalmazott Vincze Balázs, aki a megsérült Tóth Nikolettel is dolgozott az elmúlt évek során, a táncos nő számos előadásban megmutatta tehetségét.

– Nikolett egy fantasztikus táncosnő, nagy veszteség az, ami vele történt az egész színháznak és a hazai táncszakmának is. Természetes volt, hogy igent mondtunk a felkérésre, s azt gondoljuk, ahhoz, hogy minél jobb minőségben tudjon felépülni a táncművész, ahhoz minden segítségre szükség van – tette hozzá a vezető.

Egy súlyos balesetet követően a rehabilitáció minden esetben fontos, ám egy táncművész esetében még komolyabb odafigyelés szükséges, hogy a lehető legteljesebb felépülés követhesse azt.

A Pécsi Balett egy szerelmi duettel lép fel a hétfő esti táncgálán, amelyet a Carmen című előadásukból mutatnak be a fővárosban Karin Iwata és Molnár Zsolt tolmácsolásában.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában