„A hangjuk sem kellemes”

2023.01.31. 20:34

A klímák rontják a városképet – bosszankodik olvasónk

Egyre több klímaberendezés borítja a társasházak, családi házak homlokzatait – többen szigorítanának a telepítés szabályain.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Teknős Miklós

Egy olvasónk a következő véleményt fogalmazta meg: – Séta közben arra lettem figyelmes, hogy az egyik mecsekoldali társasház homlokzatán nincs két egyformán felszerelt klíma. Volt, hogy az ablak mellé került, volt, hogy az erkély korlátjára. Teljes volt az összevisszaság. Szerintem városképi szempontból ez egyáltalán nem szerencsés. Egyre többen telepítenek légkondit a lakásukba, jó lenne, ha ezt valami szabályrendszer szerint tenné mindenki.

Más is hasonlóképpen vélekedik: – Ahogy a tetőkön a napelemek, úgy a házak falain a klímaberendezések kültéri egységei szaporodnak egyre jobban. Sokan, akik a napelemes rendszereket használják, klímával fűtenek. Azaz télen is folyamatos a berregés. Nem szép látvány, és a hangjuk se kellemes. Érdekelne, hogy a telepítés mikéntjét szabályozza az önkormányzat?  Vagy mindenki úgy csúfítja el a házát, és ezzel az utcaképet, ahogy kedve tartja?! - tette fel a kérdést olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában