Postabontás

2023.03.29. 19:06

Cigizni tilos, de nincs büntetés - bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: KISS ANNAMARIE

Gyakran olvasni arról, hogy az autóbusz-megállókban az emberek dohányoznak, azonban szinte sosem lehet látni közterület-felügyelőt, vagy rendőrt is, akik figyelmeztetnék, netán bírságolnák is a szabálysértőket. De véleményem szerint az már túl tesz mindenen, ha a rend fenntartásáért, a szabályok betartásáért felelős személy cigarettázik tiltott helyen!

Az eset előzménye tavaly nyáron történt. Az illető a pécsi busz induló beállójánál elmélyülten szívta a cigarettáját, majd a csikket egy elegáns mozdulattal a fűbe hajította. Akkor is szóltam neki, hogy ezt nem teheti. Remélve, hogy többet nem fog az utasok között dohányozni. Csalódtam, mert egy másik alkalommal már a buszban ültem, amikor láttam, hogy a cigaretta ugyancsak a szájában lóg. A busz már indulóban volt, az ajtó zárva. Kértem a gépkocsivezetőt, hogy nyissa ki. Ezután kilépve emlékeztettem, hogy korábban mire figyelmeztettem. Ennek ellenére nem tartja be a szabályt, ezért jeleztem neki, hogy fel fogom jelenteni. Megtettem. A válasz a hatóságtól: a szemetelés nem rendőrségi ügy. Felteszem a kérdést: a tiltott helyen való dohányzás sem szabálysértés? A tanulság: addig rend soha sem lesz, amíg a hatóságok sem tesznek semmit a szabályok betartatása érdekében. Mindezt csak tetézi, ha az azért felelős, és fizetett személy is áthágja az előírásokat.

Kovács 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában