Eszközbeszerzés

2023.03.31. 16:32

Önkéntes tűzoltó egyesület alakult Pogányban

Zs. K.

Forrás: Pogányi Jövő-Szövő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Megalakult a Pogányi Jövő-Szövő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A település önkéntes tűzoltói tavaly a helyi polgárőrség keretében segítették a lakosságot, összesen 12 riasztásra reagáltak a faluban, és felkérésre részt vettek a mecseki erdőtűz megfékezésében is. Immár az új egyesület keretein belül látják el a település katasztrófavédelmi feladatait, s már a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal is együttműködési megállapodást kötöttek.

Kordé Norbert, az egyesület szakmai vezetője elmondta, a teljes taglétszám jelenleg már 18 fő, melyből 6 láthat el tűzoltói feladatokat, 2 fő képzése folyamatban van, ősztől pedig újabb 2 fő fog képzésben részt venni. A szervezet most elsősorban a felszerelés és eszközök beszerzésére koncentrál. Egy gyorsbeavatkozó szettet már tudtak vásárolni, melynek köszönhetően egy 200 literes tartályból magas nyomású szivattyúval vízsugarat tudnak képezni, továbbá egy járműre is gyűjtenek.

Forrás: https://www.bama.hu/helyi-kek-hirek/2023/03/onkentes-tuzolto-egyesulet-alakult-poganyban

Ezen túlmenően a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúságnevelésre is, a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett idei versenyre már szeretnének gyerekekből álló csapatot indítani. Már vannak jelentkezők, de még várnak vállalkozó kedvű fiatalokat, akikkel április közepén szeretnék elkezdeni a felkészülést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában