Labdarúgás

2023.06.09. 09:30

Senki nem lőtt nála több gólt a megye háromban

Móga Richárd

Három különböző csoportban küzdhettek meg egymással a csapatok az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság idei kiírásában, így kiélezett összecsapásokból nem volt hiány. A Czibulka Mihály-csoportban az utolsó fordulóig kellett várni arra, hogy ki lesz az aranyérmes, ugyanis három együttes is pályázott az első helyre. Nagy hajrának köszönhetően végül a PTE PEAC III. ünnepelhetett. A Csík Jenő-csoportban a Misinai Sasok toronymagason vitte a prímet, míg a Dárdai Ferenc mezőnyében a Szajk bizonyult a legjobbnak.

A három mezőnyt figyelembe véve a szajki támadó, Grain Krisztián szerezte a legtöbb találatot (37), ezzel oroszlánrészt vállalva alakulata sikerében. A 29 esztendős spílernek, aki negyedik szezonját töltötte Szajkon, még soha nem volt ilyen eredményes idénye. Mindenesetre a mutatók önmagukért beszélnek: karrierje során 292 tétmeccsen 331 gólt szerzett.

– Már a bajnokság elején kitűztem magamnak azt a célt, hogy gólkirály legyek, ez pedig a csapattársaim nélkül nem ment volna – nyilatkozta portálunknak Grain. – Először lettem gólkirály, de általában ott voltam a góllövő lista élmezőnyében. Az idényt követően megkaptam Szajkon az év játékosa díjat is, ami nagyon jól esett, főleg úgy, hogy a bajnokságot is sikerült megnyernünk.

A rutinos támadó minden sorozatot figyelembe véve 43 találattal zárta a szezont: 37 alkalommal mattolt a bajnokságban, kétszer a Baranya Megyei Kupában, négyszer pedig a Téli Műfüves Bajnokságon volt eredményes. Mindenesetre így is vannak emlékezetes góljai, amire igencsak büszke lehet.

– Mindenképp a sátorhelyi riválisunk ellen szerzett két gólomat emelném ki – mesélte a gólérzékeny csatár. – Az őszi szezonban szerzett gólom húsz méterről a kapus felett átemelve történt. A tavalyi szezonban pedig három védőt megverve, valamint a kapust is becsapba sikerült a hálóba juttatnom a labdát.

A Szajk az idei idényben tehát elő helyen végzett, ráadásul a huszonkét bajnokiból húsz alkalommal nyert, így csupán kétszer kapott ki a brigád. Száznyolc lőtt, valamint tizennyolc találattal sikerült zárni. Az eredmény lehetővé tenné az osztálylépést, a kérdés csak az, hogy él-e a lehetőséggel a csapat.

– A csapattársaim mind egyénileg, mint csapatként extra teljesítményt nyújtottak – értékelte a szezont a gólkirály. – Több mint száz rúgott gólt sikerült összehoznunk, ez is mutatja, hogy nagyon összeszokott gárda vagyunk, mindenki egyformán küzd a pályán a sikerért. Évek óta dobogós helyekért megyünk előre. Mint említettem, a saját teljesítményem is nagyban köszönhetem az edzőmnek, Ambrus Lászlónak, a csapatomnak, valamint a Szajki SE vezetőinek, amiért ilyen körülményeket teremtenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában