Mindannyian barátok lettek

2023.06.09. 15:41

Hatvan éve érettségiztek: majdnem az összes kerek évfordulón összegyűlt az osztály

Hatvanadik érettségi találkozóját tartotta pénteken délben az egykori 4.C „reál” osztály a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Az 1959-ben kezdett osztály egykori diákjairól először Halmi István László mondta el, amit tudni lehet, a 4-es teremben. Sajnos már sokan nincsenek közöttük, és van olyan, aki távolabb él, vagy közelebb lakik ugyan, de egészségi állapota, vagy más okból nem tudott részt venni a találkozón.

Fotó: Zs. K. 

Ezután Otterbein István, az osztály legjobb tanulója szolgált információkkal, de nem maradt el a jó hangulatú anekdótázás sem az egykori órákról, feleltetésekről. Az 1963-ban érettségizett társaság – a tizenötödiket kivéve – minden kerek évfordulón összegyűlt, sőt voltak olyan évek, amikor 5-6-szor is találkoztak. A most megjelentek  egyszerre válaszolták kérdésünkre, hogy „mi mindannyian barátok lettünk”.

A gimnáziumból az egykori osztálytársak ezután a Tettye vendéglőbe mentek ebédelni, itt már csatlakoztak hozzájuk a feleségeik is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában