A múlt hét eseményei

2023.06.09. 17:01

Kerékpáros balesetek borzolták a kedélyeket Baranyában (képek)

Bama.hu

Forrás: police.hu

Baranya vármegye közútjain 2023. május 29-e és június 4-e között összesen 44 baleset történt, amelyek közül tíz baleset személyi sérüléssel járt, 34 pedig anyagi kárral. A sérüléses balesetek során tízen könnyebben, míg öten súlyosan megsérültek – adta hírül a police.hu.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb oka a szabálytalan kanyarodás volt. Az okozó öt esetben személygépkocsi-vezető, két-két esetben tehergépkocsi-vezető és kerékpárhajtó, egy esetben motorkerékpáros volt.

A sérüléses baleseteknél egy esetben merült fel az ittasság gyanúja, így idén már 11 balesetet okoztak ittas állapotban vármegyénkben.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A rendőrség kéri a kerékpárral közlekedőket, hogy lássák el járművüket az előírt kötelező tartozékokkal, és használjanak védőfelszereléseket! A kanyarodási manőver megkezdése előtt jelezzék szándékukat, és nézzenek hátra! Haladásuk során tartsák be a közlekedési szabályokat!

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában