Galériával

2022.05.18. 06:55

Uzsonnával jutalmazták a kerékpárosokat Kecskemét főterén

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete kedd délután ismét Bringás uzsonnát tartott a főtéren. A cél ezúttal is a környezettudatos közlekedés népszerűsítése volt.

Sebestyén Hajnalka

Jó hangulatban telt az uzsonna, most is több száz kerékpárost szólítottak meg Fotó: Bús Csaba

A kerékpárral közlekedők számára nem ismeretlen a Bringás uzsonna, hiszen több mint tíz esztendeje a kecskeméti kerékpáros klub évente kétszer megajándékozza a munkából hazafelé tartókat egy kis uzsonnával. Az önkéntesek ezúttal kakaóscsigát, müzliszeletet, üdítőt és ásványvizet osztogattak a kerékpárosok körében. 

Szépné Panda Tímea önkéntes elmondta: minden alkalommal jó hangulatban telik az „uzsonna”, most is több száz kerékpáros szólítottak meg. A céljuk egyrészt az volt, hogy megjutalmazzák a bringásokat a klímatudatos, egészséges, és az élhető városi környezetet támogató közlekedési módjukért. Másrészt bemutatták számukra a kecskeméti klubot, melynek tagjai rendszeresen szerveznek bringautakat. Szépné megjegyezte, sokan nem tudják ezt a lehetőséget, és pozitívan fogadják, hogy helyben is találhatnak közös kerékpár túrákat, nem kell ezért messzebbre utazniuk.

Mindezek mellett ösztönözték a bringásokat, hogy csatlakozzanak a Magyar Kerékpárosklubhoz, mely számos előnnyel járhat számukra. 

A Bringás uzsonna egy országos program része volt. A Magyar Kerékpárosklub és a partnerszervezetek aktivistái reggelivel és uzsonnával az ország 60 pontján várták a bringásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában