Galériával

2022.05.20. 15:24

Ötvennél is több programmal várják a családokat a kecskeméti gyereknapon

Jövő hétvégén vidámparkot, óriási mesehősöket és bábszínházi előadások sokaságát ígéri a kecskeméti gyereknap. A nagyszabású, kétnapos rendezvényt a kecskeméti Hírös Agóra a Ciróka Bábszínházzal, és más társszervezetekkel karöltve tartja meg, melynek keretében több mint ötven ingyenes programot kínálnak a családoknak.

Sebestyén Hajnalka

A Kodály iskola tanulói adtak műsort a HAcsalád hétvége elnevezésű program sajtótájékoztatóján Fotó: Bús Csaba

A HAcsalád hétvége elnevezésű gyermeknapi programról pénteken tartottak sajtótájékoztatót a Hírös Agóra Kulturális Központban. A kétnapos mesés rendezvény elemeit a két, főszervező intézmény vezetője: Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház, valamint Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ igazgatója ismertette. A beszédeket megelőzően a Kodály iskola kisdiákjainak műsora szerzett örömteli perceket a résztvevőknek.

– Fontos esemény életünkben a gyermeknap. Rendhagyó módon nem egy-, hanem kétnapos rendezvényt állítottunk össze, 56 programelemmel, melyek néhány kivételével ingyenesek. Családban gondolkodunk, valamennyi programunk megszólítja a szülőket is. Családi élményeket kínálunk – részletezte Barta Dóra.

Május 28-29-én, szombaton és vasárnap a Hírös Agórától a főtéri Luca kútig megtelik gyerekprogramokkal a belváros.

Barta Dóra kiemelte a Pingál-Lak házikót, melyet a kicsik kedvükre kifesthetnek, miközben szabadjára engedhetik kreatív fantáziájukat. Óriási mesehősök sétálnak majd a főtéren, akikkel lehet közös fotókat készíteni. Ott lesz például Szent György lovag és a tűzokádó sárkány. 

Terápiás és mentőkutyás bemutatókat láthatnak a gyereknapra látogatók. A Vasútparkban állítják fel a vidámparkot, mely gyalogosan és a színháztól induló kisvonattal is megközelíthatő lesz. A téli vásáron megismert Hancúrplacc tovább bővül, kisházak sokasága fogadja a gyerekeket. A kecskeméti Rotaract Klub pedig a Down-szindrómás gyermekekért szervezi meg a plüssök táborát. 

A plüssváráson befolyt összeget fordítják a Down-szindrómás gyerekek nyári táboroztatására. 

A Leskowsky Hangszergyűjtemény élményteli kalandozást ígér a hangszerek különleges világába, míg a Planetárium csillagászati játszóházat állít fel. A Kecskeméti Kötélugró Egyesület fiatal tehetségei is látványos produkciót adnak elő. Természetesen a tánc, a zene sem hiányozhat majd a gyereknapról. 

A Ciróka Bábszínház sok mesével, mesés programmal készül, melyet Kiszely Ágnes igazgató mutatott be a sajtónak.

– Örülünk, hogy részesei lehetünk e nagyszabású gyereknapnak. Egyrészt kihívás, hiszen olyan oldalunkról is bemutatkozunk, ahogy eddig még nem. Másrészt a közös játékok egyéni élményt nyújtanak, ugyanakkor a gyerekek mindezt egy közösségben élhetik meg. A Ciróka Királyságban ügyességi feladatokat oldhatnak meg a gyerekek és szüleik.

A bábszínházunk díszleteiből állítjuk fel a helyszíneket, lesz malom, kertváros, fogadó, méhlegelő, foci pálya, hangtár és épületes királyi képtár. 

Vasárnap 10 órától a Luca kútnál pedig óránként látható bábszínházi előadás, melyet társ bábszínházakkal közösen valósítunk meg. Mindezek mellett egész nap elérhető lesz Paprika Jancsi csúzlizdája és a Tekergőtér – részletezte Kiszely Ágnes.

A gyereknap további érdekessége, hogy lesz egy 0 napi program. Május 27-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Paletta, a nagy hagyományú képzőművészeti kiállítás a Deák téren. A kecskeméti és környékbeli szabadiskolák, művészeti szakkörök, műhelyek, alkotócsoportok anyagát tekintheti meg a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában