Galériával

2022.05.24. 13:57

Megrendezték az első Csillagom női bortúrát Nemesnádudvaron

A napokban rendezték meg az első Csillagom női bortúrát a nemesnádudvari pincesoron. Közel 300 hölgy vett részt a sikeres, rend­kívül jó hangulatú rendezvényen. Megyeri Julianna szervező köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, akik hajnalig ropták a táncot a rendezvénytéren.

Márton Anna

Közel háromszáz hölgy vett részt az első nemesnádudvari Csillagom női bortúrán. Fotó: Márton Anna

A hölgyek az ország több részéről érkeztek. Volt, aki Sopronból utazott, és Budapestről is érkeztek vendégek, de a résztvevők nagy része Bács-Kiskun megyéből csatlakozott a Csillagom bortúrához. 

– Úgy gondolom, hogy nincs távolság, ha egy program valóban érdekel. Azt hallottam a hölgyektől, hogy mindent otthon előkészítettek két napra: mostak, főztek, két napra elegendő élelemmel látták el a családot, hogy ez a nap tényleg arról szóljon, hogy kikapcsoljanak, és ne idegeskedjenek azon, hogy mi van otthon, mi van a párjukkal, a gyerekekkel. Végre saját magukkal foglalkozhattak és a körülöttük lévőkkel – mondta a baon.hu-nak a szervező. 

Megyeri Julianna szerint a bortúra legfiatalabb résztvevője egy 19 éves hölgy volt, a legidősebb pedig közel a 80-hoz jár már, és csatlakozott a túrához. 

– Egy ilyen bortúra nemcsak a fiataloknak vagy a középkorúaknak szól, hanem az idősebb korosztály is jól érezheti magát. Számomra elgondolkodtató és emberi tényező, hogy voltak olyanok, régi osztálytársak, akik 30 év után találkoztak itt, ezen a bortúrán. Volt olyan hölgy, aki azt mondta, hogy tíz éve nem volt sehol sem szórakozni. Az egyik hölgy az utolsó állomás után sírva fakadt. Élete legnagyobb élménye volt, és nagyon hálás volt, hogy megszerveztük. Ez a pár példa csak néhány mindabból, amit megtapasztaltunk. Azt gondolom, hogy itt a női energiák összeadódtak. Ezek az életigenlő energiák felszabadultak, merjünk élni, és ragadjuk meg a pillanatot, mert ezeket fogjuk magunkkal vinni. A tárgyak nem tudnak nekünk olyan pluszt szerezni, mint az élmények. Jó volt látni, hogy nyitottak voltak egymás felé, mintha régi ismerősök lennének, beszélgettek, segítették egymást. Nagyon sokan kiültek a Pihenő pont elnevezésű helyünkre, ahol a lenyugvó napot lehetett megfigyelni. Nagyon élvezték! Nagyon sok pozitív élményt szereztek a résztvevők ebben a pár órában – mesélte Megyeri Julianna. Ami számára még nagyon érdekes volt, az az, hogy a hölgyek hagytak maguknak időt a kikapcsolódásra. 

– Szerintem a nők úgy vannak kódolva, köztük én is, hogy amennyiben délután három-négykor elmennek otthonról, akkor este kilencre vagy legkésőbb tízre már úgy érzik, hogy illik hazamenni a családhoz. 

Ezen az estén nem siettek haza. Itt maradtak, táncoltak, és nagyon jó hangulatban telt az egész este – mondta. 

A rendezvényszervező hozzátette, hogy olyan élményt tudtak adni a borászokkal, a borokkal, a kis falatokkal, meg az egész miliővel, ami továbbvihető, és majd a szürke hétköznapokon lehet belőle meríteni. Mint mondta, annyi nehézség van ebben a világban, hogy ezeket az élményeket érdemes megélni, elraktározni, és visszagondolni rájuk a nehezebb pillanatokban. 

Megtudtuk, hogy a bortúrát teljesítők nagyon örültek a meglepetésajándéknak, ami egy Csillagom póló volt. 

– Ezzel a pólóval is egy kis pluszt szerettünk volna átnyújtani a hölgyeknek, hogy később is emlékezzenek erre a bortúrára – tette hozzá Megyeri Julianna. 

A Csillagom bortúrára Bajáról is érkezett egy 15 fős társaság. Ralbovszki Valéria a közösségi oldalán is megosztotta az élményeit. Hírportálunknak elmondta, hogy fergeteges volt a hangulat. Úgy gondolja, ez a kezdeményezés hagyománnyá fogja kinőni magát. 

– Minden állomáson szeretettel vártak minket, a résztvevők is egymást segítve, szinte csapatként haladtak állomásról állomásra. Mindenhol kitűnő borokkal kínáltak. A finom falatok közül a kedvencem a kaviáros-sajtos kosárkák voltak. Azt gondolom, hogy a szervezés, a vendéglátás is Csillagom ötös volt – mondta Ralbovszki Valéria. 

A női bortúrát minden májusban szeretnék megrendezni a nemesnádudvari pincesoron. A visszajelzések alapján az is megtörténhet, hogy egy őszi alkalommal is kibővítik a programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában