Projekt

2022.05.27. 14:39

További fejlesztések várhatók Izsákon

Megszépült a település az elmúlt időszakban az uniós támogatásoknak köszönhetően.

Barta Zsolt

Dr. Bozóky Imre, Izsák alpolgármestere

Elkészült-e a város, kérdeztük dr. Bozóky Imre alpolgármestert egy izsáki rendezvényen. Nem, mondta, hisz a város régi sportcsarnokát fel kell újítaniuk. Mindenekelőtt energetikai korszerűsítés és szálláshelybővítésről van szó. Ez majdnem 600 milliós beruházás. A szálláshely 24 olyan sportolónak ad helyet, akik itt edzőtáboroznak majd. A munkák két projektből tevődnek össze, ha minden jól megy, akkor ebben az évben elkészülhet valamelyik beruházás. 

Fontos beruházás a csapadékvíz-elvezetés, ez közel 350 milliós munka. A napokban indul egy 100 milliós útfelújítási projekt, amely eredményeként öt utcát aszfaltoznak le. 

Elindult a második Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok előkészítése is a város számára. Szeretnének egy közösségi teret kialakítani a régi piactéren. A település nagy rendezvényeinek nyújtana helyet a városháza mögötti terület. Itt akár több száz ember is összegyűlhet majd – mondta dr. Bozóky Imre al­polgármester. B. Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában