Bűncselekmények

2022.05.28. 08:45

Vásárlási szándékot színlelt, de lopni ment Páhiba és Izsákra a tolvajbanda

Az izsáki rendőrök egy 34 éves és egy 55 éves kalocsai férfival, valamint 28 éves kiskőrösi társukkal szemben folytattak eljárást csalás miatt.

baon.hu

Fotó: police.hu

Az Izsáki Rendőrőrsre csalásról érkeztek bejelentések idén február 11-én, és a bűncselekmények kísérteties hasonlóságot mutattak – közölte a rendőrség. Az első áldozat egy 81 éves asszony volt, aki arról számolt be a rendőröknek, hogy három ismeretlen férfi jelent meg Páhiban, az otthona előtt. 

Az idegenek kinézték maguknak az idős udvarában lévő használati tárgyakat és vételi szándékukról győzködték a nőt.

Végül megállapodtak az asszonnyal, hogy megvesznek tőle több szekrényt, gáztűzhelyt és egy kályhát 50.000 forintért. A trió a megbeszélt holmik nagy részét bepakolta egy furgonba, és ígéretet tettek, hogy visszamennek a maradékért, majd kifizetik a megbeszélt összeget. Azonban azóta is hiába várja őket az idős asszony.

Nem sokkal később Izsákon jelent meg a tolvajbanda egy 52 éves férfinál, akitől az udvarán heverő vasakat akarták megvásárolni. 

A felek megegyeztek, majd bepakolták a kocsiba a fémeket, azonban innen is angolosan és fizetés nélkül távoztak a csalók. Az izsáki nyomozók pár napon belül beazonosították a három tolvajt. Egy 34 éves és 55 éves kalocsai férfit, valamint egy 28 éves kiskőrösit hallgattak ki gyanúsítottként a csalásokért. A napokban a nyomozást befejezték és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában