Galériával

2022.06.27. 19:54

Négy napon át a zenéé és a kulturális programoké volt a főszerep Jánoshalmán

Négy napon át tartottak a Jánoshalmi Napok, könyvbemutatók, képzőművészeti kiállítások, gasztronómiai és kulturális programok várták az érdeklődőket, ahol helyi hagyományőrzők, művészeti csoportok, iskolák és óvodák növendékei, valamint a Pesti Művész Színház előadóművészei léptek fel, és a Hooligans együttes adott élő koncertet a város főterén.

Pozsgai Ákos

Számos programot kínált Jánoshalma az elmúlt napokban. Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat délelőtt az Árpád Népe Jankovác Motoros Klub felvonulásával kezdődtek a programok, a Béke téren felállított nagyszínpadon elsőként a Mezei Csokor Népdalkör és a Pöndölösök Citerazenekar lépett színpadra, őket követték a Hunyadi János Általános Iskola tanulói és a Gyermeklánc Óvoda Zeneovi tagozatának növendékei, majd a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjainak fellépése. A Fogi Gyermekszínház előadásában a Süsü, a sárkány című zenés mesejátékot nézhették meg a gyerekek, majd a jánoshalmi Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes adott koncertet.

Az esti főműsor előtt Czeller Zoltán polgármester köszöntötte a város lakóit.

– A járványhelyzet utóbbi két éve alatt elszoktunk attól, hogy közösségekbe és rendezvényekre járjunk. A legtöbben otthonaikban, behúzódva a tévékészülék előtt vagy a számítógépek, okostelefonok bűvöletében élték és élik az életüket. Éppen ezért nincs könnyű dolguk a közösségi programok szervezőinek, akik szeretnék, ha minél többen visszatérnének a helyi közösségekbe, különböző rendezvényekre – hangsúlyozta a városvezető, aki külön köszöntötte Szenttamás, Temerin és Topolya testvértelepülések delegációit is, akik el tudtak jönni a Jánoshalmi Napok rendezvénysorozatra. Amint a polgármester fogalmazott, a város legnagyobb közösségi rendezvénye ez a program. A szombat esti operettgálán a Pesti Művész Színház előadóművészei szórakoztatták a közönséget.

Vasárnap délelőtt az interaktív gyermekprogramoké volt a főszerep, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola Jánoshalmi Telephelyének növendékei léptek színpadra, valamint a Madarasi Fúvószenekar tartott fergeteges koncertet a templom előtti téren.

Vasárnap este a Hooligans együttes adott élő koncertet a Béke téren, a színpad előtt több százan csápoltak a zenekar tagjainak, akik tüzes látványelemekkel is feldobták a mintegy másfélórás koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában