Galériával

2022.07.03. 09:58

Ismét együtt piknikeztek a ballószögiek

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton Ballószögön, a Sportcentrumban a Pikniknapot. A rendezvényt a zene, a gyerekprogramok, a jó kedv és a finom falatok tették még hangulatosabbá.

Sebestyén Hajnalka

Sokan döntöttek úgy, hogy együtt főznek

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az önkormányzat által szervezett közösségi programra folyamatosan érkeztek a családok, baráti társaságok. Akinek kedve volt – a tűzvédelmi szabályoknak megfelelően – grillezhetett, sütögethetett, vagy az otthonról hozott finomságokat fogyaszthatta az est folyamán. A csapatok közül most sem hiányozhatott a nyugdíjas klub, melynek tagjai ezúttal is nagyon sok vidámságot csempésztek az estébe. 

A színpadon Somogyi Lajos polgármester és dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. A polgármester felidézte a rendezvény múltját, a korábbi Eleink Napja rendezvénysorozatot, míg az alelnök Ballószög példaértékű közösségi erejéről szólt. 

A gyerekeket elsők között szórakoztatta a Furfangos Paraván Vacskamati virágjai című előadása. Emellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, és lovaskocsizhattak.

A pikniken nagy hangsúlyt kapott a csillagászat. Már előző este mintegy húszan kimentek a település határába, ahol a bolygóállásokat nézték. A rendezvényen pedig további programok kapcsolódtak a csillagászathoz.

A ballószögiek összetartását fémjelzi a jótékonysági sütivásár, mellyel egy tűzesetet szenvedett helyi családot segítettek meg. A sport sem maradhatott el, volt ügyességi és kapura rúgó játék, valamint futballmeccs. A nagyszabású rendezvényt kertmozi zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában