Frissítve/Galériával

2022.08.07. 07:06

Egy ember meghalt, ketten megsérültek a Kiskunhalasnál történt balesetben

A főutat teljes szélességében lezárták a rendőrök a helyszíni szemle idejére.

Pozsgai Ákos/baon.hu

Egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze az 53-as főúton

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (09:39):

A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, ismételten zavartalanul haladhat a forgalom – írja a police.hu.

Frissítés (08:35):

Egy 50 éves kiskunhalasi férfi halt meg a vasárnap kora reggel Kiskunhalas és Pirtó között az 53-as főúton történt balesetben. Egy 20 év körüli nőt súlyos életveszélyes sérülésekkel szállítottak a mentők a kecskeméti kórházba.

A baleset hajnali 4 óra körül történt, amikor helyszíni információink szerint egy Pirtó felől érkező román rendszámú Mercedes kisbusz a jobbra ívelő úgynevezett Karaván-kanyarban eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szembe érkező Nissan személyautóval. A gépkocsi vezető kiskunhalasi férfi, aki egyedül utazott az autóban, a helyszínen életét vesztette.

A román kisbusz utasai a halasi vásárba tartottak, amikor történt a tragédia. A busz utasai közül egy fő könnyebben, egy 20 év körüli nő életveszélyesen megsérült. A könnyű sérültet a mentők a halasi, míg az életveszélyes sérültet a kecskeméti kórházba szállították.

A helyszíni szemle miatt a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53-as főutat, kerülni Kiskunmajsa és Tázlár felé lehet. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Korábban írtuk:

A rendőrség tájékoztatása szerint 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél – Kiskunhalasnál – egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött vasárnap kora reggel. A személyautó sofőrje a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. További két személy is megsérült az ütközésben.

A rendőrök a főutat a szemle idejére teljes egészében lezárták, kerülni Kiskunmajsa irányába lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában