Közlekedés

2022.08.10. 06:55

Látványos szakaszhoz ért a vasútvonal építése Kiskőrösön

Hamarosan módosul a Segesvári utcai vasúti átjáró közlekedési rendje, ahol látványos szakaszába lépett a Budapest–Belgrád-vasútvonal Budapest–Kunszentmiklós–Tass–Kelebia vonalának épülő új szakasza.

Pozsgai Ákos

Új nyomvonalon építik a szakemberek az új vasúti vágányokat. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A városból kivezető úton jelenleg is jelzőlámpás forgalomkorlátozás van a földmunkák és a felvonuló munkagépek miatt, váltakozó irányban haladnak a járművek a munkálatok ideje alatt. A régi kalocsai és kiskunhalasi vasút­vonal új nyomvonalaihoz igazítják az úttest vezetését is, melyet néhány méterrel arrébb helyeznek. A vasútvonal építését a V-Híd Zrt. végzi, míg az új útvonalat a Közút szakemberei építik. 

A vasútállomás területén miután lebontották a felsővezetéket és a biztosítóberendezési kábeleket, a régi síneket is felszedték, ahol szintén részben új nyomvonalon vezet majd a vasúti pálya. Az új pálya alépítményét és a vágányok egy részét már lefektették, és új állomásépületet is kialakítanak majd, valamint a vonal mentén zajvédő falakat is emelnek. 

Látványosak a munkálatok a csengődi állomáson is, ahol peronaluljáró épül. Közben a felső­vezetéket lebontották a kiskunhalasi vasútállomásig, ahol az állomás rakodóterületén az új vasúti pályához szükséges nagy mennyiségű beton talpfát helyeztek el. A halasi állomáson még nem kezdődött meg a vasúti pálya bontása, azonban a Kelebiáig vezető szakaszon már szintén lebontották a felső­vezetéket és a biztosítóberendezéseket. A kisszállási vasútállomáson az építési anyagoknak kialakított depó mellett az új nyomvonalon végzett előkészítési munkálatok láthatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában