Galériával

2022.08.14. 15:25

A képviselő-testület elismerő oklevelét vehette át Gergely Imréné a fülöpszállási falunapon

Színvonalas programokkal várták a szervezők a fülöpszállásiakat az idei falunapon. A kétnapos programsorozat pénteken, lézerharc, gokart bemutatóval kezdődött a faluháznál. Este Újvári Mária adott koncertet a református templomban.

Gulyás Sándor

A község képviselő-testülete nevében a település első embere elismerő oklevelet adott át a Steller Mária védőnői díjjal kitüntetett Gergely Imrénének

Fotó: Gulyás Sándor

Másnap a gasztronómia, a sport, a játék és a zene kapta a főszerepet. Kiállítás nyílt az izsáki Lelkes Bernadett fotóiból a faluházban. Gubacsi Gyula polgármester ünnepi köszöntőjében a közösségépítés fontosságáról, valamint az elmúlt időszak történéseiről és a közeljövő terveiről beszélt.

– Nehéz időszak van mögöttünk és nem tudjuk, hogy mi van előttünk. Ennek okán kiemelten fontosak a közösségi rendezvények, hiszen ebből lehet erőt meríteni. Idén a civil szervezeteinkkel összefogva rendeztük meg a majálist, a falunapunkat követően a szüreti, majd az adventi rendezvényeink szolgálják a település lakóinak igényeit. Önkormányzatunk jól szerepelt a különböző pályázatokon. Rövidesen elkezdődik a kétcsoportos bölcsőde építése, ami várhatóan jövő szeptemberben nyitja meg kapuját, ezzel is segítve azokat a szülőket, akik szeretnének visszatérni a munka világába. Eredményesek voltak a Magyar Falu Programos pályázataink is. Egyebek mellett sikerült egy kilenc személyes Ford Transit típusú kisbuszt beszerezni, az új jármű megléte lehetőséget biztosított arra, hogy újraindítsák a tanyagondnoki szolgálatot. A közterületek gondozására és az utak javítására szolgáló kommunális gép vásárlására 15 millió, orvosi eszközökre 6 millió forintot költhetett a település. Közel 19 millió forint jut a Solti utcai önkormányzati tulajdonú szolgálati lakás rekonstrukciójára – emelte ki beszédében a polgármester.

Az eredmények felsorolását követően a képviselő-testület nevében a település első embere elismerő oklevelet adott át a Steller Mária védőnői díjjal kitüntetett Gergely Imrénének.

Gergely Imréné a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium elvégzését követően, a Szegedi egészségügyi főiskolán folytatta tanulmányait, és szerezte meg 1980-ban a védőnői szakképesítést. A fülöpszállási védőnő negyvenkét éve van a pályán. A szakmát Kiskőrösön kezdte, ahol másfél évig dolgozott. Fülöpszállásra házasságkötése után került. Akkoriban ketten voltak. Az önkormányzat a gondozotti létszámot figyelembe véve a két körzetet összevonta,  így huszonegy éve dolgozik egyedül, előtte helyettesítőként látta el a másik körzetben a védőnői feladatokat. Idén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított elismerést, húsz kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át, egyikük a fülöpszállási Gergely Imréné volt.

Az ünnepélyes pillanatokat követően a Kiskőrös Város Fúvószenekara lépett színpadra, majd az Operett-Musical Voices a táncdalfesztiválok slágereiből válogatott. A motoros bemutató után országosan ismert előadók szórakoztatták a nagy számú közönséget. A gyermekeket ingyenes ugrálóvár, kültéri játékok, kézműves foglalkozások várták az önkormányzat jóvoltából. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában