Baleset/Galériával frissítve

2022.08.15. 17:42

Vonat és kisteherautó karambolozott Mélykútnál

Mentőhelikopter érkezett az 5312-es úton történt balesethez.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (18:54):

Egy francia rendszámú Mercedes kisbusz Mélykút felől tartott Bácsalmás irányába, amikor a város határában lévő vasúti kereszteződéshez érve a sofőr és az utasok elmondása szerint az addig működő vasúti fényjelőz elsötétült. Ekkor ráhajtott a sínekre melynek következtében a Bácsalmás felől érkező menetrend szerint közlekedő személyvonat elsodorta a kisteherautó elejét. A vasúti átjárótól mintegy 400 méterre tudott megállni a személyvonat.

A helyszínre Bácsalmásról, Jánoshalmáról, és Kiskunhalasról érkeztek mentők, valamint,  mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. A baleset során hárman könnyebben sérültek, őket helyszíni információnk szerint a bajai kórházba szállították. Az utasok közül nem sérült meg senki.

A vasút műszaki biztonsági szolgálata is a helyszínen van és felmérik a terepet.

Forrás: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Kisteherautóval ütközött egy vonat Mélykút határában, az 5312-es út 52-es kilométerénél. A balesethez riasztott kiskunhalasi hivatásos, jánoshalmai önkormányzati és mélykúti önkéntes tűzoltók a vonat utasainak segítettek a szerelvényről leszállni. A helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írja a katasztrófavédelem.

Hétfő délután a Bajáról 16:14-kor Kecskemétre elindult InterRégió (7896) Mélykúton, a Bácsalmási úti vasúti átjáróban egy autóval ütközött össze. A fénysorompó jól működött, a balesetben nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig – várhatóan 20 óráig – Bácsalmás és Mélykút között szünetel a forgalom, pótlóbuszok fognak közlekedni – írja a Mávinform.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában