Galériával

2022.08.16. 12:57

Katonai felcserek látták el elsőként a mélykúti vonatbaleset sérültjeit

Hétfő késő délután kisteherautóval ütközött egy személyvonat Mélykút határában, egy vasúti átjáróban. A sérültek ellátását először a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Egészségügyi Ellátó Pontján szolgálatot teljesítő katonák kezdték meg.

Pozsgai Ákos

Három ember sérült meg a balesetben.

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő késő délután egy francia rendszámú kisteherautóval ütközött egy személyvonat Mélykút határában, egy vasúti átjáróban. A Magyar Honvédség kedden délelőtt tette közzé, hogy a balesethez az éppen közelben tartózkodó, a déli határon szolgáló egészségügyi katonák értek oda elsőként, akik azonnal megkezdték a sérültek ellátását.

A képen jobbról: Győriné Kállai Mária főtörzsőrmester és Budai Dániel törzsőrmester.
Forrás: honvedelem.hu

A helyszínre Bácsalmásról, Jánoshalmáról és Kiskunhalasról érkeztek további mentők, valamint egy mentőhelikoptert is riasztottak. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók mellett a kiskunhalasi hivatásos és a mélykúti önkéntes tűzoltók is kivonultak a helyszínre.

A Honvedelem.hu közlése szerint a balesetnél az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) Egészségügyi Ellátó Pontján szolgálatot teljesítő katonák kezdték meg a kisteherautóban utazó három külföldi sérült ellátását. A két katonai felcser, Győriné Kállai Mária főtörzsőrmester és Budai Dániel törzsőrmester a felületes sebeket kellő alapossággal és gondossággal látták el, fertőtlenítették, bekötözték, a kisteherautó vezetőjére, aki fájlalta a nyakát, nyakrögzítőt tettek, majd az időközben kiérkező Országos Mentőszolgálat munkatársainak átadták a sérülteket, akik kórházba szállították őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában