Szüreti fesztivál

2022.09.26. 11:50

Traktorosok ébresztették Tabdi családjait – galériával

Szüreti napot rendeztek szombaton Tabdiban. A közel 1100 fős közösség legnagyobb rendezvénye az őszi munkát lezáró eseménysor. A falu központjában gyűlt össze a település lakóinak nagy része. A programsorozat reggel kezdődött, pöfékelő traktorok ébresztették Tabdi családjait.

Barta Zsolt

Felvonulást is tartottak a településen.

Fotó: Barta Zsolt

 A Mészáros utcában a Judák család kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. Délelőtt 10 órakor ökumenikus terményszentelőt és hálaadást tartottak a katolikus templomban. Itt Kiss István katolikus lelkész, illetve a testvértelepülés, Vérvölgy református papja mondott köszönetet a teremtőnek az idei termésért. Ezt követően Németh Zoltán festménykiállítását nyitották meg a faluház nagytermében.

Az óvoda mellett házi sütemények és limonádék jótékonysági vásárát rendezték meg a szülők. Aki ott vásárolt, az a helyi gyermeknevelés céljait támogathatta. Borpavilonnal jelent meg a Sinkovicz–Kiss Borászat is. Kiss Sándor a családi pincészetük által készített fehér borokkal köszöntötte a szüreti felvonuláson részt vevő helyi és más településekről érkező fogatokat.

Ebédre a rendezvényen résztvevők helyben készített székelykáposztát fogyaszthattak, majd az ebéd után Palatinus Attila motoros bemutatóját nézhette meg a közönség. A polgármesteri köszöntő után hagyományőrző szüreti műsorra várták a családokat. A Bíró család közreműködésével a helyi lakosok hagyományos táncaikkal, az ifjak a magyar csárdásaikkal, s a vajda a családjával szórakoztatta a közönséget. Este hat óra után nótacsokrokat hallhattak a tabdiak. Majd Anita és Nani retró esti műsora következett, aki után 21 órakor Delhusa Gjon adott koncertet. Este 10 órakor Konthencz Lajos adott koncertet, majd utcabállal zárult az egész napos program. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában