Galériával

2022.10.03. 06:55

Bábel Balázs érsek szentelte fel a megújult jakabszállási templomot

Vasárnap délután ünnepi szentmise keretében szentelte fel dr. Bábel Balázs érsek a felújított Jézus Szíve Katolikus Templomot.

Sebestyén Hajnalka

A Bábel Balázs érsek (középen) által felszentelt templom pályázati és saját forrásból, valamint az érsekség támogatásával újult meg

Fotó: Gulyás Sándor

Az ünnepi szentmisén dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke mellett részt vett Szécsényi Attila atya, valamint Fekete János nyugalmazott plébános, aki évtizedeken át szolgált a jakabi templomban.

Az ünneplés dupla volt, hiszen nemcsak a Jézus Szíve Katolikus Templom külső felújítása valósult meg, hanem a parókián új közösségi teret alakítottak ki.

Szécsényi Attila kérdésünkre elmondta: két pályázaton nyertek pénzt a munkálatokra, mintegy 40 millió forint értékben.

Emellett az érsekségtől is jelentős anyagi segítséget kaptak, és saját forrásból mozgáskorlátozott feljárót és öntözőrendszert építettek ki. 

Az új közösségi teret négy kisebb helyiségből alakították ki, korszerűsítették a fűtésrendszert, vizesblokkot építettek, új burkolattal látták el. Az új helyiség a jövőben helyet adhat a biblia óráknak, és egyéb közösségi programoknak, például családi csoportoknak, gyerekfoglalkozásoknak és filmklubnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában