Ijedtség

2022.11.26. 20:16

Égő zsírtól lángolhatott a kiskunhalasi söröző, kórházban ápolják a tulajdonost

Feltehetően ijedtében okozott hatalmas tüzet a kiskunhalasi vendéglátós, amikor a szomszédok szerint a konyhában majdnem kigyulladt egy tálca zsír, a férfi megrémült és kirohant vele az udvarra, ahol a füstölgő zsír berobbant. Erre eldobta a tálcát, a lángok szétterjedtek az udvaron, leégett egy ott parkoló autó és a sörözőre is átterjedtek a lángok. A mentők a kocsma tulajdonosát kórházba vitték, mert megégett a lángoló zsírtól.

Pozsgai Ákos

Az udvaron parkoló autó is kiégett

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, tűzoltók lepték el a Kötönyi utcát szombat hajnalban Kiskunhalason, ahol egy söröző épületében keletkezett tűz, egy helybéli elmondása szerint a füstölgő zsír okozta a problémát. A tulajdonos megijedt és kirohant az udvarra a gőzölgő zsírral teli edénnyel, ami a hirtelen sok oxigéntől belobbant, a férfi eldobta tálcát, a szétfröccsenő égő zsír begyújtotta az udvaron lévő holmikat, a lángok átterjedtek az udvaron parkoló vadonatúj autóra is. A tűz elérte a kétszintes épületet is, mintegy ötven négyzetméternyi területen égett és a tető egy része. 

A tüzet az egyik szomszéd észlelte, ő hívta a 112-es segélyhívót, egy távolabbi szomszéd pedig csak a felcsapó hatalmas lángcsóvákat látta.

– A kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók együttes erővel négy vízsugárral fékezték meg a lángokat – mondta el Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egyedül a söröző tulajdonosa sérült meg a tűzben. – Egy esetkocsival érkeztek a helyszínre kiskunhalasi mentők, akik a tűzben könnyebb égési sérüléseket szenvedett férfit a helyszíni ellátást követően stabil állapotban a kiskunhalasi kórházba szállították – közölte Hangai József az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. Információink szerint a férfi jelenleg is kórházban van.

Úgy tudjuk, hogy több millió forintra tehető a tűz miatt keletkezett anyagi kár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában