Vádemelés

2022.12.08. 08:19

Kifosztott egy ittas fiatalt és saját testvérét is meglopta a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás és két rendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecskemét belvárosában ismeretlen társával együtt kifosztott egy ittas állapotban hazafelé tartó sértettet. A férfinak két lopásért is felelnie kell, első alkalommal egy telephelyre tört be, másodjára pedig saját testvérétől lopott.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívő elmondta, hogy a helybéli férfi és társa 2022. március 27.-én éjjel Kecskemét belvárosában felfigyeltek egy, a járdán ülő, erősen ittas állapotban lévő fiatalemberre. Odaléptek hozzá és – hogy a bizalmába férkőzzenek – felsegítették a járdáról. Ezután a fiatal sértett gyalog elindult lakóhelye felé, az elkövetők pedig követni kezdték. 

Miután egy elhagyatottabb útszakaszhoz értek, a vádlott és társa a sértett nadrágjának hátsó zsebéből elemelték a pénztárcáját, kabátjának bal zsebéből pedig a mobiltelefonját. 

A pénztárcából kivették a 35.000 Ft készpénzt, a tárcát eldobták, majd elfutottak. A vádlott az ellopott telefont még aznap este, egy kölcsön biztosítékaként átadta ismerősének, akitől a rendőrök lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

A férfi kifosztáson túl két lopást is elkövetett. Első esetben egy elektronikai cég telephelyéről lopott vezetéket és tűzálló kábeleket több százezer forint értékben. Egy nappal ezután pedig saját testvérét is meglopta. A vádlott reggel ment a testvére házához, mert tudta, hogy akkor nincsenek otthon. A férfi az ingatlan fából készült kapuját benyomta, azon bejutott az udvarra, majd a nyitott lakóházba. Itt magához vette testvére laptopját, mobiltelefonjait és számos ékszerét – több, mint fél millió forint értékben – majd a házból távozott.

A vádlott a laptopot és egy ezüstnyakláncot két ismerősének adta el, míg az aranyékszereket zálogba adta. Ezeket mind lefoglalták a rendőrök és kiadták a testvérnek, akinek, így a kárának majdnem a fele része megtérült.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntettével és két rendbeli lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában