Összefoglaló

2023.01.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 26.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Hatalmas mennyiségű szemét borítja az egyik jánoshalmi ház udvarát

Fotó: Pozsgai Ákos

Életveszélyessé vált egy romos épület Jánoshalmán, a Bajai út és a Magyarkanizsa utca sarkán, a közvetlen szomszédban élő Batánovics Margit nem meri az unokáit kiengedni az udvarra játszani, nehogy rájuk essen egy faldarab, vagy cserép. Az asszony állítása szerint az ingatlan évek óta üresen áll, az udvarán pedig egyre csak gyűlik a szemét, emiatt már rágcsálók lepték el az ő udvarát is.

A tavaly ilyenkori áraikhoz képest, nagyjából harmadával kerülnek többe a tavaszi telepítésű szántóföldi vetőmagvak. A kereskedelem tudja fedezni a gazdák igényeit.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a a férfi szemben, aki bedrogozva autójával egy villanyoszlopnak ütközött. Az utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

A harcok egyre véresebbek, a halottak száma mindkét oldalon rohamosan növekszik a közel egy éve tartó orosz–ukrán háborúban. A 18 és 60 év közötti férfiakat nem engedik ki Ukrajnából, hiszen bármikor behívhatják őket katonának. A lakosság körében folyamatosan növekszik a pánik, hiszen nem tudhatják, mikor mennek a férfiakért.

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Kecskeméten a levegőből, valamint a szárazföldön. A szabálytalankodóknak szimulátorral mutatták be a biztonsági öv elmulasztott használatának következményeit.

Önkormányzati ülést tartottak Soltvadkerten, ahol szóba került a sportcsarnok tetőjének javítása, a külterületi utak állapota és a vízmű átadása is. 

Hatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal szakmai partnerségével. A verseny a Petőfi-bicentenárium jegyében zajlik, a szervezők ezúttal megpróbálják összekötni a gasztronómiát az irodalommal. A szombaton megrendezésre kerülő elődöntőn a Felső-Kiskunságot két csapat képviseli

A bajai képviselő-testület csütörtöki ülésén hosszan tárgyaltak a piaci helypénzről. Emelni vagy nem emelni. Ez volt a kérdés. 

Az elmúlt öt év a jelentős béremelések időszaka volt. A Bács-Kiskun vármegyei értelmiségi nettó bér 354 ezer, míg a fizikai dolgozók bére tisztán 243 ezer forint volt.

Már sok éve fogadnak el kenőpénzt a fővárosi Eötvös József Gimnáziumban azért, hogy olyan diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. A leggazdagabb szülők gyerekei külön előnyt élveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában