Összefoglaló

2023.01.30. 21:03

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 30.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Az ötven évvel ezelőtt történt kecskeméti vonattragédiáról emlékeztek meg hétfőn

Fotó: Bús Csaba

Két, egyenként 1000 négyzetméteres gyártócsarnok épül az Abraziv Kft. Paul Lechler utcai telephelyén. A beruházás értéke több mint 645 millió forint, melyből 300 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás a Magyar Multi Program keretében. A fejlesztés a gyártási folyamatok optimalizálását és az energiahatékonyságot is segíti. A két csarnok alapkövét hétfőn helyezték el, és várhatóan augusztusban adják át az új csarnokokat.

50 éve történt Kecskeméten a tragikus Korhánközi úti vonatszerencsétlenség, melyben egy autóbusz és egy vonat ütközött, a busz utasai közül 37-en életüket vesztették, köztük helvéciaiak, ballószögiek, kecskemétiek. A tragédiáról hétfőn Kecskeméten a helyszínen, majd a helvéciai temetőben is megemlékeztek.

Nagy örömmel vették birtokba a felújított játszóteret a szalkszentmártoni gyermekek.

Új produkció próbái folynak a kecskeméti Ciróka Bábszínházban. Az Egyszem, Kétszem, Háromszem produkció a kisiskolásokat szólítja meg.

Jó ütemben halad a tavaly év végén elkezdett ivóvízminőség-javító beruházás kivitelezése Kunszálláson.

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten.

A budapesti elitgimnázium diákjait korlátozzák abban, hogy beszéljenek a korrupciós témáról.

Az elektromos vezetékek nemcsak az áramütés miatt jelentenek veszélyt a madarak számára. 

Egy rendőrnőnek hála, szerencsésen végződött egy otthonról elkószált kislány kalandja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában