Kék hírek

2023.01.31. 12:39

Futva menekült az autópályán a Lajosmizsénél megállított embercsempész

Lajosmizsénél állítottak meg a Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök az olasz rendszámú személygépkocsit. A sofőr nem várta meg az intézkedést, futva kezdett menekülni. Az életveszélyes mutatványt a rendőrök szakították meg, akik pár másodperc alatt elfogták a pályatesten futó román férfit.

Baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai hétfőn 21 óra 30 perckor az M5-ös autópálya 75-ös kilométerénél megállítottak egy olasz rendszámú személygépkocsit – írja a police.hu.

A sofőr ugyan megállt, de az intézkedést már nem várta meg: kiszállt az autóból, átugrott a szalagkorláton és a pályatest másik oldalán, futva kezdett menekülni. Az életveszélyes manővert a rendőrök szakították meg, ugyanis pár másodperc alatt elfogták a férfit. Az egyenruhások gyorsasága könnyen lehet, hogy megmentette a menekülő életét.

Rövid időn belül az is kiderült, hogy a férfi azért iszkolt el, mert a gépjárműben rajta kívül kilenc határsértő utazott. A magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 30 éves román sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt eljárást indított.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában