Baleset

2023.02.06. 11:46

Tömegkarambolt okozott a sztrádára befutó férfi Lajosmizsénél – galériával

A tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki egy járműből a lajosmizsei pihenőnél, a főváros felé vezető oldalon történt balesetben. A lajosmizsei pihenőhelynél teljes útlezárásra kell számítani. A rendőrök a pihenőhelyen keresztül terelik a forgalmat.

Baon.hu

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés (16:05):

Úgy tudjuk, hogy a migráns az autópálya parkolójából, a szalagkorláton átugorva akart elfutni az őt igazoltató rendőr elől, át akart szaladni a sztrádán, de az épp odaérkező fekete autós elütötte, aki közben vészfékezett is, így a mögötte érkező másik két jármű is egymásnak csapódott. Ebben a balesetben a sztrádán lévő gyalogos migráns férfi súlyosan megsérült, míg a járművekben ketten csak könnyebben sérültek meg, közülük egy embert a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki. A helyszínen hatalmas torlódás alakult ki, ahol újabb két jármű ütközött, itt egy ember sérült meg súlyosan. A balesetek miatt teljes útlezárás volt hatalmas torlódással, a forgalmat pedig a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelték el.

Frissítés (14:41):

A forgalmi akadály megszűnt, így ismét járható a sztráda.

Frissítés (12:20):

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján hétfőn 11 óra 10 perc körül két baleset is történt az M5-ös autópálya 66 és 67-es kilométere között, a Budapest felé vezető oldalon – írja a police.hu.

Az elsődleges adatok alapján egy férfi befutott a sztrádára, ahol őt elütötte egy szabályosan haladó személyautó. A jármű sofőrje valószínűleg vészfékezett, ezért a mögötte haladó további két személyautó, valamint egy tehergépjármű is összeütközött.

 Ebben a karambolban az autópályára befutó férfi súlyosan sérült, a járművekben ülők közül pedig ketten könnyebben sérültek.

A baleset következtében feltorlódott sorban további két gépjármű is ütközött, mely során egy ember súlyosan megsérült.

Az autópálya főváros felé vezető oldalán teljes szélességben lezárták az utat, torlódásra kell számítani, de a rendőrök a lajosmizsei pihenőhelyen keresztül terelik a forgalmat, ami így lassú, de folyamatos.

Kérjük, a jelzett helyen fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek!

Fotós: Donka Ferenc

Korábban írtuk:

Teherautó, kamion és személyautó érintett abban a balesetben, amely az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, a Bács-Kiskun vármegyei Lajosmizse térségében, a pálya pihenőjénél, a főváros felé vezető oldalon történt. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki az autóból, és átadták őt a mentőknek. A balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat is. Az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani – írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában