Szentkirály Egészségéért és Sportjáért Egyesület

2023.04.01. 14:27

Jótékonysági futást rendeztek az óvoda javára Szentkirályon – galériával

Második alkalommal rendezett futóversenyt a Szentkirály Egészségéért és Sportjáért Egyesület a Sportparkban. A jótékony célú rendezvénnyel az óvodát szeretnék támogatni.

Szentirmay Tamás

Két távon vehettek részt a futók

Fotó: Szentirmay Tamás

Mintegy százötvenen vettek részt a második jótékonysági futáson. Érkeztek futók nemcsak a környékről, de messzebbről is, így Kunszentmiklósról, Budapestről, Jászeberényből, Pilisborosjenőről, de még Kazincbarcikáról is. A legkisebbek, a bölcsődések kezdték a futást, majd az óvodások és az iskolások következtek, természetesen más, más távokon. A felnőttek és a bátrabb gyerekek kettő, öt vagy a tíz kilométeres távot választhatták. A futás előtt közös bemelegítést tartottak. A két kilométeres távon indulók a település egy részét futották körbe, míg a két hosszabb távon rajtolók a község határában is jártak. Az öt kilométeresek egy, a tízesek két kört futottak. 

Addig, amíg a nevezők futottak, egy hatalmas sátorban húsvéti vásárt tartottak. Az elmúlt évben a bölcsödében lévő sószobára gyűjtöttek, most pedig az óvodának szeretnének különböző eszközöket vásárolni. Jelentős volt az érdeklődés a különböző tárgyak iránt, de enni és inni is lehetett.

Valamennyi célba érkező nyakába emlékérmet akasztottak, és péksütemény, banán, szőlőcukor, ásványvíz és üdítő várta őket. Az első három helyezett az érmen kívül még kupát is hazavihetett. A díjakat Szabó Gellért polgármester és dr. Szabó Éva Judit jegyző adta át.

Eredmények, 2 km: nők: 1. Járó Ramóna, 2. Benkovics Györgyi, 3. Vecseiné Marton Tünde (mindhárom Szentkirály). Férfiak: 1. Posta Gábor Csaba (Kecskemét).

5 km nők: 1. Hegedűs Renáta (Városföld), 2. Molnár Petra (Kecskemét), 3. Szakáll Dóra (Szentkirály). Férfiak: 1. Bimbó Ferenc (Szentkirály), 2. Domján Ferenc (Kunszentmiklós), 3. Tóth Tibor (Budapest). 10 km nők: 1. Nagyné Farkas Katalin, 2. dr. Molnár Zita (mindkettő Kecskemét), 3. Zarzitzki Csilla (Pilisborosjenő). Férfiak: 1. Zabari Zsolt (Kazincbarcika), 2. Baranyi Zoltán 3. Benedek Dávid (mindkettő Kecskemét).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában