Találkozó

2023.06.07. 16:59

Bács-Kiskun vármegye közbiztonságáról is tájékoztatták a polgármestereket – galériával

Csendesen várták a 4. számú választókerület polgármesterei a 92. találkozójuk kezdetét szerdán a majsai művelődési központban. A szokatlan szótlanság oka polgármestertársuk, Csontos Máté keddi halála volt. A megemlékezés után Bács-Kiskun vármegye közbiztonsági helyzetéről hallhattak információkat a jelenlévők.

Tapodi Kálmán

Dr. Vaslóczky Ferenc alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese is felszólalt a találkozón

Fotó: Ujvári Sándor

A 66 éves korában elhunyt móricgáti polgármesterre egy gyászkeretes fotóval és egy szál fehér rózsával, majd néma főhajtással is emlékeztek. A falujáért mindig kiálló polgármesterről megrendülten beszélt Lezsák Sándor, a választókerület országgyűlési képviselője és a házigazda település polgármestere, Patkós Zsolt.

A gyász perceit követően Bács-Kiskun vármegye közbiztonsági helyzetéről hallhattak beszámolót a résztvevők. Dr. Vaslóczky Ferenc alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese elmondta: a rendőrség első számú célja a megelőzés. Hangsúlyozta, hogy ennek érdekében jött létre a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, melynek társelnökei Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány lettek. 

Megemlékeztek a kedden elhunyt Csontos Máté móricgáti polgármesterről
Fotó: Ujvári Sándor

Mint elhangzott: az áldozatsegítésben is szép eredményeket értek el és erre a területre a jövőben is összpontosítanak. Megújult a rendőrség kommunikációja és elindították a Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldalt, de más online felületek indítását is tervezik. Az új pszichoaktív szerek terjesztői ellen is egyre eredményesebben lépnek, amire jó példa a közelmúltban egy összehangolt akció során – melyben 200-an vettek részt – elfogott Baja környéki bűnbanda. A főkapitány-helyettes jelezte: ez az első lépés volt, aminek lesz folytatása. 

Vaslóczky Ferenc beszélt arról is, hogy egyre jobban terjed a kiberbűnözés, aminek már komoly anyagi veszteséget elszenvedő áldozatai vannak a vármegyében is. 

Az alezredes jelezte, hogy fokozni fogják a gyalogos rendőrök jelenlétét a közterületeken. A bűnügyi adatok elemzéséből kiderült, hogy magas a felderítési arány a megyében, ami a tulajdon elleni szabálysértéseknél is közel 55 százalék.

A fórumon beszámolt sokoldalú tevékenységükről Huszár Tibor ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Az ezredes örömmel adott arról is tájékoztatást, hogy Kecskeméten új, korszerű tűzoltólaktanya épül.

A tanácskozás résztvevő egyebek között a remélt útfelújításokról, a homokhátsági vízvisszatartásról, a térségi turisztikai tervekről, a külterületi hulladékszállítási problémákról, a kóbor ebek okozta gondokról és az illegális hulladéklerakókról is szót ejtettek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában