Fidesz-KDNP

2024.03.26. 14:23

Kámánné dr. Bari Bernadett: Baja különleges hely a nagyvilágban

Az elmúlt öt évben rengeteg megkeresést, jelzést kaptak a lakosoktól azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, Baja letért a fejlődés útjáról. A Fidesz-KDNP ezért szélesebb körben is kikérte a bajaiak véleményét, ez év elején kérdőívet állítottak össze, amelyben összegyűjtötték a város következő évtizede szempontjából fontos kérdéseket. A céljuk az volt, hogy közösen alkossanak programot az itt élőkkel. Építsük közösen Baja jövőjét! címmel fogalmazta meg terveit a Fidesz-KDNP és juttatta el a bajaiakhoz.

Márton Anna

Gazdátlan, gazos, rendezetlen, kivágott fák, nincs fejlesztés, városházi veszekedések, tanácsadó testület, baloldali pártpolitizálás a város vezetése helyett, a városban megállt a fejlődés, jövőkép hiánya – ezeket válaszolják leggyakrabban a bajaiak arra a kérdésre, hogy melyek a város legnagyobb problémái.

Vedelek Norbert, Kálmánné dr. Bari Bernadett, program, fejlődés
Kálmánné dr. Bari Bernadett és Vedelek Norbert
Forrás: Vedelek Norbert Facebook-oldala

A közel hatezer kitöltött kérdőív alapján állt össze a Bajaiak programja

Kámánné dr. Bari Bernadett polgármesterjelölt úgy fogalmazott, hogy Bajaiak szívükön viselik településük sorsát. – Mélyen gyökerezik bennünk a tudat, hogy Baja különleges hely a nagyvilágban – mondta.

A program elemei között szerepel többek között az alapvetés: Fiatalok nélkül nincs jövő! A közös építkezéshez szükség van a fiatalokra, ezért az egyik legfontosabb cél az, hogy Baján ők is megtalálják a számításukat. A tervek szerint megalkotják a Maradj Baján Fiatal programot, amely a Baján adott magas színvonalú oktatás mellé például támogatott lakhatásra nyújtana lehetőséget. Olyan együttműködési rendszert alakítanak ki az oktatási szervezetekkel, vállalkozókkal, amely támogatást biztosít a Baján letelepedő és családot alapító fiatalnak.

A nyugdíjasok iránt tettek szintjén is kifejezik tiszteletüket

Az elmúlt fél évben a Fidesz-KDNP képviselői igyekeztek aktív segítséget nyújtani a kormány által indított Gondosóra programban, továbbá javaslatukkal elérték, hogy az idős bajai lakosok négy év után ismét részesülhessenek abban a 10 ezer forintos támogatásban, amelyet a jelenlegi városvezetés szüntetett meg 2020-ban. Ezen felül természetesen további támogatási lehetőségek kialakítására is kell törekedni a jövőben.

Fejlődési pályára állítanák a várost

Míg a jobboldali városvezetés idején jelentős beruházások valósultak meg, új arculatot kapott a belváros, kerékpáros híd épült a Petőfi-sziget és a Nagy-Pandúr sziget közé, a Városi Piacot fejlesztették, kialakították a Jelky-téri körpályát, ez a fejlődés az elmúlt években megszakadt.

Megvizsgálják a kiemelt jelentőségű fejlesztések megakadásának okát és aktivizálják az elmaradásban lévő projekteket. 

A városi sportélet felvirágoztatása is célként szerepel a programban

Baja mindig híres volt sokszínű sportéletéről. Számos ismert sportoló kezdte a városban sikeres pályafutását. A programban szerepel: a bajai sportközösségek szakmai segítségének igénybevétele, ez alapján meghatározzák az utat, amelyen haladva visszaállítják a helyi sport becsületét.

A Sokszínű Baja programelem, a városban élő kulturális életben nélkülözhetetlen nemzetiségekkel, civil szervezetekkel való szorosabb együttműködésről szól. Megbecsülik a nemzetiségeket, a velük való összefogás mellett intézményi szinten is megteremtik annak a lehetőségét, hogy mindenki megtalálja számítását.

– A programalkotás közös munkánk kezdete. A továbbiakban is szükség lesz a bajaiak támogatására ahhoz, hogy elérjük céljainkat – mondta Kámánné dr. Bari Bernadett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában