Önkormányzati képviselőválasztás

2022.06.26. 20:30

A Hajrá Békéscsaba színeiben induló Varga Tamás győzött Békéscsabán

Varga Tamás alpolgármester nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselőválasztást Békéscsabán.

L. B.

Varga Tamás /Fotó: MW-archív/

A 4. számú egyéni választókerületben, a Lencsési lakótelep egy részén és a Corvin utca környékén dr. Ferenczi Attila halála miatt írtak ki vasárnapra időközi voksolást. A helyi választási iroda vezetője, dr. Bacsa Vendel elmondta, hogy a több mint háromezer választásra jogosult 27,7 százaléka járult az urnák elé az öt szavazókörben. A Hajrá Békéscsaba színeiben induló Varga Tamás alpolgármester 519, a Fidesz-KDNP jelöltje, Alföldi Károly pedig 402 voksot gyűjtött.

Varga Tamás alpolgármester (Hajrá Békéscsaba) úgy fogalmazott: örül, hogy a választók bizalmat szavaztak neki, úgy véli, a befektetett munka megtérült. Úgy véli, a jövőben is sok munka vár rá, a kampány időszaka, az elmúlt ötven nap alkalmas volt arra, hogy feltérképezze a feladatokat, a megoldandó problémákat a Lencsési lakótelepen és környékén.

Példaként említette a háziorvosi ellátást, azt, hogy a zöldfelületek egységesen gondozottak legyenek a körzetben, illetve a közlekedés területén is akadnak orvosolandó gondok. Ezek egy részét összetettnek mondta, de szerinte szisztematikusan mindegyik probléma megoldható. Kiemelte, hogy alpolgármesteri teendői mellett nagy figyelmet fordít majd a kerület képviseletére.

Megköszönte Szarvas Péter polgármester, a Hajrá Békéscsaba Egyesület, valamint a szavazók bizalmát.

Alföldi Károly (Fidesz-KDNP) azt mondta, tiszteletben tartja a demokrácia alapelveit és a választók akaratát. Úgy véli, férfias küzdelem zajlott, gratulált és sok sikert kívánt Varga Tamás alpolgármester (Hajrá Békéscsaba) számára. Aláhúzta, miszerint a pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottság külsős tagjaként továbbra is figyel a körzetre, illetve az egész városra.

Közben a Fidesz békéscsabai szervezetének Facebook oldalán közölték: a demokrácia alapelveit követve tiszteletben tartják a választópolgárok döntését. Az önkormányzati képviselőnek megválasztott Varga Tamás munkájához sok sikert, erőt és egészséget kívántak.

Közben a város hivatalos oldalán megjelent a választási bizottság határozata. Az eredményt rögzítő jegyzőkönyv szerint a 3367 választásra jogosult közül 932-en járultak az urnák elé: amíg 921 érvényes, addig 11 érvénytelen szavazólap került a dobozokba. Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba) így szerzett 519 voksot (56,4 százalék), Alföldi Károly pedig 402-t (43,6 százalék).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában