Vádemelés

2022.07.02. 08:57

Whiskyzést követően ültek a volán mögé a békéscsabai fiatalok

Baleseteztek, majd helyet cseréltek, végül pedig egy közeli helyszínen hagyták a kocsit a fiatalok.

L. B.

Illusztráció: Shutterstock

Mivel whiskyzés után ültek kocsiba, mindketten ittasak voltak, amikor a baleset történt. Ezért, ittas járművezetés miatt emeltek vádat ellenük – sőt, egyiküknek járművezetés tiltott átengedése miatt is felelnie kell –, és a Békéscsabai Járási Ügyészég indítványa alapján pénzbüntetést kaphatnak, valamint egy időre elvehetik jogosítványukat.

A 23 éves és a 25 éves férfi egy februári estén egyikük otthonában whiskyztek. Ezután, 3 óra körül beültek egyikük járgányába. A 25 éves férfi vezetett, és a Kossuth térnél, a balra ívelő kanyarban túl sebesen ment, ezért lehaladt a jobb oldali padkára, ahol egy oszlopnak ütközött. A baleset után kiszállt a kocsiból, átengedte a kormányt a 23 éves férfinak – akiről tudta, hogy szintén ittas –, ő pedig beült az anyósülésre. A 23 éves férfi a megsérült autóval a Derkovits sor felé ment tovább, ahol megállt. A vádlottak kiszálltak, és gyalog mentek haza. A balesetről végül a 25 éves férfi tett bejelentést a rendőrségre, azt követően intézkedtek velük szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában